Stiai ca deficitul de Siliciu favorizeaza aparitia vergeturilor? Descopera AICI CUM!

Da un vot:

Conform ultimelor studii din 2017, deficitul de Siliciu face ca sinteza de colagen sa fie mai dificila. Dr. Viviana Iordache, medic dermatolog Clinica Medicum, iti spune tot ceea ce trebuie sa stii despre cauzele care duc la aparitia vergeturilor, precum si despre solutiile de ultima generatie.

Am introdus Siliciul in tratamentul vergeturilor si nu numai. Pentru eficacitate maxima, Siliciul nu se administreaza singur, ci in combinatie cu terapii complexe ca radiofrecventa ablativa, laser, acid hialuronic sau vitamine. 

Vergeturile sunt rupturi in tesutul elastic si colagenul din dermul profund. Ele se „vad” prin transparenta pielii si, daca sfasierea este mare, le putem si simti.

Aparitia lor este determinata genetic si hormonal. Pe zonele pe care sunt mai multi receptori, de obicei trunchi si flancuri, pielea se fragilizeaza si devine usor de desirat. In acele momente, tot ceea ce trage de piele – ca variatii de greutate corporala, expansiune brusca a muschilor, crestere rapida, frecara cu haine stramte sau purtarea de greutati – poate determina aparitia sau cresterea vergeturilor.

Cele mai noi articole -   Mezoterapia corporala de la Bioestetika.ro este solutia pentru corpuri perfecte

Astfel, explicam aparitia vergeturilor la pubertate, dupa contraceptive, sarcina, alaptare, tratamente hormonale etc.
O atentie deosebita trebuie acordata baietilor. In cazul in care prezinta brusc vergeturi, trebuie sa faca un consult dermatologic si endocrinologic. Se mai intampla la cei care doresc sa-si creasca repede masa musculara si isi administreaza testosteron sau suplimente cu testosteron ascuns in combinatii de vitamine si proteine.

Vergeturile se pot trata, unele pot fi „sterse” 100%

Tratamentul este destul de dificil si de durata. Din experienta mea, tratamentul optim este in functie de tipul vergeturii.
Vergeturile crude (noi), rosii sau rosu-vinetii sunt candidate la laserul Dye. Acesta focalizeaza in rosu; mai tratam cu el formatiunile vasculare, venectaziile, acneea inflamatorie si cicatricile. Sunt posibile mai multe sedinte de tratament, lunar, atata timp cat vergetura este inca rosiatica. Imbunatatirile pe colagen sunt bune, existand cazuri in care acest tratament este suficient. Au fost realizate studii in care s-au luat biopsii inainte si dupa tratament, care au aratat ca aparatul poate stimula productia de colagen si in vergeturile albe, dar in clinica noastra, folosim laserul Dye doar pe vergetura rosie. Rosu inseamna inca lupta colagenului pentru cicatrizare.

Cele mai noi articole -   Creme de maini usor de luat in bagaj, pe Sabon.ro

Vergeturile albe, daca au fost albe de la inceput, inseamna genetic o piele fragila. Momentul de aparitie este hotarat hormonal si traumatic, dar acestea sunt cazuri mai dificile. Vergeturile albe se trateaza cu radiofrecventa ablativa. Ședintele sunt putin mai dure, pielea se inroseste pentru cateva zile, unii pacienti putand face si cojite. Aici protocolul de lucru este standard, 4 sedinte la minimum 3 saptamani. Rezultatele maxime sunt la 6-12 luni de la tratament. Dupa acest tratament, se poate obtine o reducere a vergeturilor pana la 80%, dupa unele studii, dar noi am avut si cazuri cu 100%.

Cele mai noi articole -   Afla CUM sa aplici CORECT genele false in 5 pasi!

O alta solutie este reprezentata de o combinatie de radiofrecventa ablativa cu injectare de Siliciu, acid hialuronic si aminoacizi, ingrediente care sa aduca si materia prima necesara sintezei de colagen. Rezultate mai slabe obtin vegetarienii si cei care mananca hrana hormonizata tip fast-food si mezeluri, cei care iau suplimente cu testosteron sau cei care au variatii de greutate corporala si care traumatizeaza pielea.

Metodele de tratament nu sunt invazive, dar, dupa tratament, expunerea la soare este interzisa cel putin o luna.

De retinut! Vergeturile nu se refac pe acelasi loc. Pot aparea unele noi chiar pe zonele tratate anterior.

Textul a fost redactat de dr. Viviana Iordache, medic dermatolog Clinica Medicum.

Sursa: https://www.beaumonde.ro/lifestyle/sanatate-dieta-fitness/deficitul-de-siliciu-favorizeaza-aparitia-vergeturilor/