Timbrul românesc aniversează 70 de ani de pace în Europa – Ziua Victoriei

Promotor și mesager al istoriei, timbrul a marcat adesea evenimente de mare însemnătate, ce au influențat cursul evoluției omenirii și au creat filele de istorie studiate cu sârguință în zilele noastre. De aceea, aniversarea unui moment considerat sfârșitul în Europa a uneia dintre cele mai mari conflagrații mondiale se cuvine să fie inclusă în patrimoniul filatelic românesc.

Timbrul românesc aniversează 70 de ani de pace în Europa - Ziua Victoriei

Astfel, Romfilatelia dedică emisiunea Ziua Victoriei – 70 de ani aniversării a 70 de ani de la anunțarea capitulării Germaniei Naziste, moment socotit sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa.

Pe timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 4,30 lei este reprezentat numărul aniversar 70, simbolizând perioada scursă de la înfrângerea și capitularea Germaniei Naziste, alături de un porumbel alb ce transmite mesajul de pace . Pe fundalul numărului 70 se pot vedea scene de război.

Datorită faptului că, în urmă cu 70 de ani, Germania a fost forțată să-și semneze capitularea de două ori – o dată în faţa Aliaţilor, la Reims, şi a doua oară, cu o zi întârziere, în prezența mareșalului sovietic Gheorghi  K. Jukov, la Berlin, Ziua Victoriei este sărbătorită în mod diferit în lume: Occidentul marchează această zi la 8 mai, în timp ce fostele țări comuniste o serbează la 9 mai.

În România, sărbătorirea Zilei Victoriei pe 9 mai coincide cu Ziua Europei, sărbătoarea anuală a păcii și unității pe continentul european. Pentru statele membre ale Uniunii Europene, această zi este cunoscută de asemenea ca Ziua Schuman, comemorând declarația ministrului de externe francez, Robert Schuman, prin care a propus crearea Comunității Europene a Cărbunelui și Oțelului, piatra de temelie a proiectului european. Mai mult, ziua de 9 mai are o deosebită importanță istorică pentru țara noastră la nivel internațional, Mihail Kogălniceanu proclamând independența României pe 9 mai 1877, actul căpătând putere de lege a doua zi, pe 10 mai, prin semnarea lui de către Principele Carol I.

Din punct de vedere tehnic, emisiunea este completată de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 timbre și minicoala de 8 timbre + 1 vinietă (două modele).

Începând cu ziua de sâmbătă, 9 mai 2015, emisiunea de mărci poştale Ziua Victoriei – 70 de ani va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară.

Romfilatelia mulţumeşte Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” și fotografului Lucian Tudose pentru sprijinul documentar acordat în realizarea acestei emisiuni de mărci poştale.

Modele de marturii nunta ieftine pe Boutique Wedding

Modele de marturii nunta ieftine pe Boutique WeddingCelebrele marturii de nunta, astazi simbol al recunostintei mirilor pentru prezenta invitatilor la celebrarea casatoriei lor, au radacini adanc infipte in istoria europeana, mergand inapoi  pana in secolul al XV-lea.

Ce sunt marturiile de nunta

Marturiile de nunta sunt mici suveniruri care se ofera celor care au participat la acest eveniment. Sunt oferite atat in semn de multumire cat si ca un mic cadou pentru participarea la eveniment.

Marturiile pentru nunta nu sunt oferite doar in cadrul nuntilor, ci pot fi oferite si la alte evenimente, precum: petreceri de botez, de onomastica sau diverse aniversari.

De unde vin marturiile de nunta

Traditia de a oferi marturii de nunta la evenimente importante isi are radacinile in tarile mediteraneene si a celor din Europa Centrala si sunt in special oferite participantilor la eveniment ca semn de recunostinta pentru sustinerea lor. Aceste marturii de nunta sunt alcatuite in mare parte din dulciuri si bomboane, insa traditia a evoluat si in ziua de astazi se ofera ca marturii si diverse felicitari sau obiecte cu o anumita insemnatate.

Boutique Wedding comercializeaza modele marturii nunta ieftine

Daca te intrebi unde poti gasi marturii nunta ieftine, iti recomandam magazinul online Boutique Wedding. Aici vei descoperi o gama diversificata de marturii pentru nunta, pentru toate gusturile si toate buzunarele. De asemenea, pe Boutique Wedding ai avantaj ca poti comanda marturii de nunta direct de pe internet, fara sa mai fii nevoit sa cutreieri orasul in lung si-n lat pentru a descopericele mai ieftine marturii de nunta.