Presa internationala scrie despre noul dosar in care este anchetat Liviu Dragnea

Da un vot:

Al treilea dosar deschis de DNA impotriva liderului PSD Liviu Dragnea nu a trecut neobservat de presa straina, care mentioneaza acuzatiile aduse de procurorii anticoruptie impotriva lui Dragnea, in contextul in care Parlamentul va dezbate noul pachet de legi ale justitiei.

Iata ce scrie presa internationala:

  • Reuters scrie ca „procurorii anticoruptie au deschis o investigatie asupra liderului Partidului Social Democrat Liviu Dragnea, pe fondul suspiciunilor ca acesta a creat „un grup infractional” pentru a deturna bani din proiecte finantate de stat sau din fonduri europene”. Jurnalistii de la Reuters mentioneaza ca Dragnea a respins acuzatiile, dar ca membrii opozitiei i-au cerut demisia, in conditiile in care seful PSD mai este judecat si intr-un alt dosar, pentru abuz in serviciu.
  • „Transparency International pune Romania pe primele locuri in topul celor mai corupte tari din Uniunea Europeana. Bruxellesul, care sta cu ochii pe sistemul de justitie din Romania, a laudat eforturile magistratilor pentru a pune capat coruptiei. Partidul aflat la guvernare pregateste o revizuire a legilor justitiei, despre care Comisia Europeana, diplomatii straini si insusi presedintele Romaniei spun ca ar putea pune justitia sub un control politic.
  • Mii de romani au protestat fata de legile justitiei, la inceputul lunii. La inceputul lui 2017, tentativele coalitiei pentru a slabi legislatia anti-coruptie a declansat cele mai mari proteste din Romania post decembrista”, scriu jurnalistii de la Reuters.
  • The New York Times si Associated Press redau acuzatiile aduse de procurori impotriva lui Liviu Dragnea si mentioneaza ca „desi este liderul Partidului Social Democrat, Dragnea nu poate fi premier din cauza unei condamnari in 2016 pentru fraudarea alegerilor”.
  • Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a confirmat printr-un comunicat de presa dat luni, chiar in timpul declaratiei facute de Liviu Dragnea, sesizarea Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) in cel de-al treilea dosar al presedintelui PSD, ca urmare a unei investigatii proprii, prin care recomanda recuperarea integrala a 21 de milioane de euro, suma ce reprezinta fonduri europene.
  • „Contributia OLAF la aceasta ancheta a fost accentuata de DNA. DNA a explicat ca dosarul propriu a venit in urma a doua investigatii facute de OLAF cu privire la proiecte finantate de Fondul European de Dezvoltare Regionala privind constructia de drumuri in Romania, care au fost finalizate in mai si septembrie 2016”, arata OLAF in comunicat.
Cele mai noi articole -   Demonstratie de forta a americanilor in fata Coreei de Nord

Sursa: http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/ce-scrie-presa-internationala-despre-noul-dosar-penal-deschis-de-dna-pe-numele-lui-dragnea-828991