Percheziții de AMPLOARE în două județe din țară, după ce 7500 de persoane au fost înșelate

Da un vot:

Mai multe percheziţii sunt efectuate luni dimineaţa de către poliţiştii din Alba la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste 165.000 de lei, inducând în eroare peste 7.500 de oameni prin intermediul unor site-uri de internet unde puteau fi publicate anunţuri privind diverse vânzări, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Sprijiniţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeş, poliţiştii din Alba efectuează opt percheziţii în judeţele Alba (7) şi Bihor (1) la domiciliile a patru persoane bănuite de înşelăciune şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Cele mai noi articole -   Coca-Cola, scadere in vanzari. Vremea din Europa afecteaza cel mai tare brand mondial

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada anilor 2015-2016, cei patru bănuiţi de comiterea faptelor de înşelăciune ar fi indus în eroare peste 7.500 de persoane, prin intermediul unor site-uri de internet unde puteau fi publicate anunţuri privind diverse vânzări. Odată cu publicarea anunţului, clienţii erau informaţi în legătură cu obţinerea, cu titlu gratuit, a unor carduri de reduceri la cumpărături, cu o valoare de 150 de euro, ce ar fi putut fi folosit la achiziţii de bunuri şi servicii de la anumiţi agenţi economici.

Cele mai noi articole -   Avertizare COD GALBEN de ploi și vânt. HARTA zonelor afectate

perchezitii in tara

Cu toate că beneficiarii erau informaţi cu privire la faptul că aceste carduri sunt gratuite, aceştia erau puşi în faţa faptului împlinit de a primi cardurile la adresele de domiciliu, prin intermediul unor societăţi de curierat, contra unor sume cuprins între 18 şi 28 lei, cu titlu de cheltuieli de transport. În realitate, cardurile nu aveau nicio valoare, cu ajutorul acestora nu puteau fi obţinute niciun fel de reduceri, la niciun comerciant, iar valoarea transportului era mult mai mică, diferenţa de bani fiind însuşită de persoanele bănuite de comiterea faptelor de înşelăciune, menţionează IPJ Alba.

Cele mai noi articole -   Zeci de PERCHEZITII luni dimineata: Aproape 200 de politisti mobilizati

Prejudiciul total cauzat este de 165.000 de lei, în dauna a 7.500 de persoane vătămate, iar cel prezumat pentru valoarea cardurilor este de 1.125.000 de euro.

Poliţiştii vor pune în executare trei de mandate de aducere, emise pe numele a trei persoane bănuite în cauză, cea de-a patra aflându-se în Penitenciarul Oradea pentru executarea unei pedepse privative de libertate.