Se SCHIMBĂ vremea în România: Prognoza pentru săptămâna aceasta

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru această săptămână. Potrivit acesteia, vremea începe să se mai încălzească începând de marți.

PROGNOZA METEO pentru LUNI

Vremea se va menține rece în cea mai mare parte a țării, geroasă dimineața și noaptea, mai ales în Transilvania. Cerul va fi variabil, cu înnorări ziua în regiunile extracarpatice, iar noaptea mai ales în vest și in nord-vest. Izolat vor fi fulguieli trecătoare sau burniță. Îndeosebi dimineața și noaptea va fi ceată asociată cu depunere de chiciură, local în centru si pe arii restrânse în rest. Cu totul izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab si moderat, cu unele intensificări în Banat și Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 grade în Oltenia și estul in Transilvaniei și 6 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 și 0 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI.

Vremea se va menține rece. Cerul, mai mult noros în primele ore ale zilei, când vor fi condiții de fulguială, se va degaja treptat, dar noaptea se va semnala ceață, asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 0 grade, iar cea minimă va fi de -9…-8 grade.

PROGNOZA METEO pentru MARȚI

Deși temperaturile vor crește ușor față de intervalul precedent, vremea va fi rece înca in cea mai mare parte a țării, local geroasă dimineața și noaptea în centru și sud. La deal și de munte cerul va fi variabil, dar în zonele joase de relief, în special cele din sud, va fi nebulozitate joasă sau ceață cu depunere de chiciură și, trecător, fulguieli. Înnorări și precipitații slabe, predominant ploi, se vor semnala izolat și în regiunile vestice, mai ales după-amiaza și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -5…-4 grade în zonele cu ceață persistentă din sud si 8…9 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa, în general, între -13 și 1 grad.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI.

Vremea va fi în continuare rece. Cerul va fi variabil, iar mai ales dimineața și noaptea, se va semnala ceață asociată cu depunere de chiciură. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 0…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -9 grade.

PROGNOZA METEO pentru MIERCURI

Vremea se va încălzi, mai ales la deal și munte. Cerul va avea înnorări în vestul și nord-vestul țării, unde local și temporar va ploua slab, iar în sud și est vor fi nori joși sau ceață și, trecător, burniță sau fulguieli. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în vest și la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -4 grade in zonele cu ceata persistenta din Lunca Dunarii și 11 grade in dealurile Banatului, iar cele minime se vor situa, în general, între -8 și 2 grade.

VREMEA ÎN BUCUREȘTI.

Vremea va fi în general închisă. Va fi ceață, mai ales dimineața și noaptea, iar vântul va sufla slab. Temperatura maximă va fi de 0…1 grad, iar cea minimă de -8…-6 grade.

PROGNOZA METEO JOI-DUMINICA.

Vremea va continua să se încălzească în cea mai mare parte a țării, dar mai ales la deal și la munte, unde va fi mai cald decat in mod obisnuit la inceputul lunii februarie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește la sfârșitul intervalului în jumătatea vest a țării, iar în zonele joase de relief, local, va mai fi ceață.

Mafia lemnului din România a ajuns în presa din străinătate: Cine distruge pădurile

Jurnaliștii de la France 2 au făcut o anchetă ce vizează mafia din România. Ancheta „Cash Investigation” vizează etichetele care se regăsesc pe produsele din lemn și care ar trebui să garanteze o gestionare responsabilă a pădurilor. Potrivit France 2,  traficul de lemn din lume reprezintă 11 miliarde de dolari, aproape cât traficul de droguri.

Statisticile arată că 15-30% din lemnul vândut la nivel mondial provine din surse ilegale. Investigația jurnaliștilor francezi a ajuns până la pădurile din România. Aceștia acuză compania IKEA că preia cu bună știință lemn tăiat ilegal de mafia ce domină multe zone din țara noastră.

taieri ilegale de lemn

Imagini şocante din timpul cutremurului de azi noapte: Seismul s-a simţit puternic în Bucureşti/VIDEO

România s-a cutremurat azi noapte, iar primele imagini apărute după acest seism sunt de-a dreptul şocante. Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a anunţat ca seismul a avut loc în jurul orei 1.20 şi a fost de 5.2 grade pe Richter.

La scurt timp după cutremur, paginile de Facebook erau pline cu mesaje ale utilizatorilor. Cutremurul s-a simţit puternic la etajele superioare. Cutremurul s-a simţit puternic la etajele superioare, conform RTV.

Avertismentul specialiştilor care pune pe jar România: ‘Ne putem gândi la un seism mai MARE’

România s-a zguduit azi noapte, iar populaţia e în panică maximă. Nici avertismentele specialiştilor nu sunt deloc îmbucurătoare. Directorul științific al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, Mircea Radulian a explicat că seismele mici sunt bune pentru că produc anumite descărcări în Vrancea şi ajustează fluctuaţiile de tensiune, însă nu reuşesc să elibereze tensiunea acumulată în această zonă.

“Cutremurele cu magnitudini mici nu se feresc de un cutremur mai mare. Ele sunt totuşi bune, pentru ca produc anumite descărcări în Vrancea şi ajustează fluctuaţiile de tensiune. Însă, per total nu reuşesc să elibereze tensiunea acumulată în Vrancea. Nu putem, în perspectivă, să nu ne gândim şi la un cutremur mai mare”, a adăugat Mircea Radulian, conform RTV.

“A fost un cutremur de adâncime în zona Vrancea, la adâncime de 99 de kilometri, un cutremur de magnitudine 5,3. Un cutremur pe care noi îl considerăm moderat pentru zona Vrancea, având în vedere că Vrancea este o zonă de adâncime. Cutremurele de o asemenea magnitudine nu produc pagube şi din acest punct de vedere nu sunt periculoase.

A fost al doilea cutremur cu magnitudine peste 5 din acest an. A mai fost un cutremur în septembrie. Cutremurul din noaptea de marţi spre miercuri a fost un cutremur care, ca mod de producere a mecanismului focal, a fost puţin diferit faţă de mecanismul tipic pentru zona Vrancea, care produce ruperi care se propagă pe falii dinspre Moldova înspre Câmpia Română. Acest cutremur a fost produs pe o falie perpendiculară pe această direcţie, deci a fost orientat dinspre Transilvania spre Dobrogea. Cutremurul s-a simţit şi-n Moldova şi în Câmpia Română, dar a avut efecte ceva mai mari şi spre curbura arcul carpatic, în zona Braşov, Sibiu, Covasna. Pe de altă parte, cutremurul a fost unul tipic. S-a simţit până în Bulgaria, Republica Moldova şi Ucraina. A fost o arie foarte mare de acţiune a acestui cutremur”, a declarat Mircea Radulian.

Cutremurul de 5,3 din noaptea de marţi spre miercuri a avut şi o replică. Aceasta s-a produs miercuri dimineaţă, la ora 5.01 şi a avut o magnitudine de 2,9. “In jurul orei 5.00 a fost o replică. Cutremurele astea moderate au o caracteristică constantă, au replici puţine şi mici sau câteodată chiar nu au replici. Cutremurul din noaptea de marti spre miercuri a avut o replică. S-ar putea să mai aiba o replica, dar ele sunt mici. Pentru Vrancea, cel mai periculos rămâne tot cutremurul principal”, a mai spus Radulian.

cutremur-bucuresti

Ger POLAR in Romania: Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Primul val de frig al acestei ierni a adus temperaturi extrem de scazute noaptea trecuta, in toata tara. Cele mai joase temperaturi s-au inregistrat in Brasov, la Ghimbav, -19 grade Celsius, dar si la Miercurea Ciuc, unde au fost -22 grade Celsius.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru urmatoarele zile. Potrivit acesteia, temperaturile vor mai creste cu cateva grade in urmatoarele zile.

MIERCURI

IN TARA
Desi valorile termice vor marca o crestere usoara fata de intervalul precedent, vremea se va mentine rece pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a tarii, indeosebi dimineata. Temperaturile maxime se vor incadra intre -5 si 5 grade, iar cele minime intre -10 si 0 grade, mai coborate in depresiuni. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare mai ales spre seara si noaptea, cand va ninge slab, local in vest si nord-vest si pe arii restranse in rest. Trecator si izolat in regiunile sudice vor fi posibile precipitatii sub forma de lapovita, ce ar putea favoriza formarea poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane si local in sud-estul, precum si in sud-vestul teritoriului. Vor fi conditii de ceata, asociata cu depunere de chiciura.

LA BUCURESTI

Desi valorile termice vor marca o crestere usoara fata de intervalul precedent, vremea se va mentine rece pentru aceasta data, indeosebi dimineata. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare seara si noaptea, dar conditiile de ninsoare vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar cea minima va fi de -5…-2 grade.

JOI

LA BUCURESTI

Valorile termice vor fi apropiate de cele climatologic specifice acestei perioade.Cerul va fi variabil, cu innorari in a doua parte a intervalului, cand trecator este posibil sa fulguiasca. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 4 grade, iar cea minima va fi de -4…-2 grade.

ger-in-bucuresti

Au murit 2.9 milioane de oameni in ultimii ani, din cauza poluarii aerului

Poluarea atmosferica a devenit al patrulea factor de deces prematur in lume. Poluarea mediului inconjurator a ucis 2,9 milioane de oameni in 2013, potrivit unui raport publicat joi de Banca Mondiala.

Daca se adauga si efectele poluarii in case, mai ales cele legate de utilizarea combustibililor pentru incalzire si pentru gatit, numarul deceselor se ridica la 5,5 milioane.

Bolile provocate de poluarea aerului (bolile cardiovasculare, cancer de plaman, maladii pulmonare cronice, infectii respiratorii) sunt prin urmare responsabile de un deces din zece in lume, de sase ori mai mult decat paludismul.

Aproximativ 87% din populatia planetei este mai putin sau mai mult expusa acestei poluari. Aceste pierderi de vieti omenesti sunt sinonime cu pierderi in termeni de venituri si obstacole in calea dezvoltarii economice, noteaza BM.

“Prin acest studiu care cifreaza costurile economice ale mortalitatii premature legate de acest flagel, speram sa gasim ecou in randul factorilor de decizie, pentru a se consacra mai multe resurse menite sa amelioreze calitatea aerului”, a declarat Laura Tuck, responsabila a Bancii Mondiale.

poluare

Un mediu sanatos prin colectarea corespunzatoare a deseurilor industriale de catre Green Global.ro

colectare deseuri industriale

Mediul inconjurator sufera tot mai mult in ultimul timp datorita poluarii masive exercitate de activitatea umana. Lumea se dezvolta tot mai mult datorita industriei, astfel incat si deseurile industriale sunt pe masura evolutiei sale.

O multime de organizatii de protejare a naturii a inceput sa traga semnale de alarma cu privire la nevoia de colectare a deseurilor industriale intr-un mod corect, in asa fel incat mediul inconjurator si implicit omul sa nu sufere din aceasta cauza.

In acest sens, firma online Greenglobal.ro a aparut din nevoia de a gestiona intr-un mod absolut responsabil toate aceste tipuri de deseuri, atat a celor nepericuloase, cat si a celor periculoase, dar si din datoria de a crea cetateni care sa tina cont de regulile unei lumi civilizate. Astfel, colectarea deseurilor industriale reprezinta scopul pentru care a fost creata compania Greenglobal.ro, in asa fel incat sa nu aiba de suferit mediul natural, animalele care traiesc in el si, desigur, oamenii.

Printr-un proces de catalogare a deseurilor in periculoase si nepericuloase, Greenglobal.ro reuseste sa repuna in circulatie ca materie prima industriala pe cele nepericuloase si sa le elimine definitiv pe cele periculoase prin diferite procedee legale, intr-o anumita zona destinata acestui fenomen.

Poluarea diferitelor medii de viata fara o colectare a deseurilor industriale

gestionarea-deseurilor-industriale

Greenglobal.ro atrage atentia clientilor sai ca fara o politica corespunzatoare de colectare a reziduurilor industriale, in scurt timp Romania nu va mai arata deloc ca o tara europeana, o zona turistica, atractiva pentru cetatenii straini, ci, mai degraba, ca o groapa de gunoi. Din acest motiv, precizeaza ca deseurile industriale sunt extrem de periculoase si ca ele provin din: productia de metale de baza, bauturi, produse din tutun, alimente, lemn si produse din lemn, produse din hartie, zone de activitate care produc milioane de tone de deseuri anual in Europa.

Sanatatea omului si cea a mediului natural sunt prioritatile Greenglobal.ro, astfel incat compania precizeaza impactul devastator pe care reziduurile industriale il pot avea asupra lor:

 • Poluarea solului, apei si aerului cu deseurile industriale poate avea un impact nimicitor atat asupra florei cat si a faunei. Acestea se infiltreaza in panza freatica si ajung sa intre in contact cu viata de zi cu zi a omului obisnuit.
 • Adunarea lor la o groapa comuna de gunoi, fara o selectie adecvata in prealabil, distruge orice incercare de a le recicla.
 • Realizarea unui numar mare de gropi de gunoi, ceea ce schimba aspectul estetic al unor medii urbane sau rurale.

Adunarea deseurilor industriale – misiune de succes a firmei Green Global.ro

Greenglobal.ro se erijeaza in protectorul vietii omului si al naturii, de aceea activitatea sa este extrem de importanta si vine in ajutorul clientilor sai cu o singura conditie, aceea de a fi contactati.

deseuri industriale

Serviciile acestei companii de colectarea a deseurilor industriale consta in:

 • Colectarea reziduurilor din zona unde au fost realizate;
 • Transportarea lor cu ajutorul unor masini speciale;
 • Depozitarea lor intr-un spatiu special unde sa fie tratate, eliminate corespunzator sau reciclate.

Pentru informatii suplimentare, Greenglobal.ro pune la dispozitia clientilor sai numarul de telefon afisat pe site, 0765475754, dar si serviciile sale utile de consultanta gratuita si relatii cu clientii 24 din 24h.

Greenglobal.ro sunt maestri in colectarea selectiva a deseurilor

Tot mai multi oameni, din pacate, arunca intamplator gunoaiele pe oriunde apuca sau pe oriunde s-ar afla, fara a se gandi la a colecta selectiv deseurile pentru evitarea consecintelor daunarii mediului exterior si la afectarea viitorului generatiilor ce vor urma.

Greenglobal.ro face mai usoara colectarea selectiva a deseurilor

Gandindu-se la scopul nobil de a face un viitor mai bun pentru ca toti sa ne bucuram de curatenie si ordine, firma de colectare selectiva a deseurilor GreenGlobal pune pret pe asigurarea unui ecosistem prielnic in care sa traim.

colectarea selectiva a deseurilorIncurajata prin lege incepand din luna februarie a anului 2014, colectarea selectiva a deseurilor a devenit obligatorie, pentru a se pune accent pe diferenta dintre diversele tipuri de deseuri.

Aceasta nepasare a multora dintre cetateni nu a putut fi trecuta cu vederea nici de catre autoritati si solutia este pusa la indemana oricui doreste sa faca un prim pas pentru un mediu inconjurator ideal, fapt pentru care Greenglobal s-a gandit la a combate eficient si optim acest lucru prin echiparea cu utilaje corespunzatoare.

Cum optimizeaza firma Greenglobal.ro serviciile de colectare selectiva a deseurilor

 • Constientizarea s-a facut si continua sa se faca probabil si prin alte campanii de informare la nivel national privind procesele de precolectare si colectare selectiva de deseuri. Procesul este dus la bun sfarsit numai daca toate partile se implica. Datoria tuturor cetatenilor civilizati si cu o buna educatie este de a pune gunoiul acolo unde trebuie pentru a se face colectarea selectiva a deseurilor. Mereu se imbunatateste acest proces de colectare a deseurilor prin continua optimizare a serviciilor oferite si prin achizitionarea de noi containere speciale destinate fiecarui tip specific de deseu.
 • Firma de colectare selectiva a deseurilor Greenglobal este pregatita sa urmeze pas cu pas, asa cum trebuie procedura de colectare, de transport si de gestionare a oricarui tip de deseuri ce pot exista in ecosistemul nostru in care traim pentru ca totul sa arate bine, iar viitorul nostru, al tuturor, sa fie unul mai bun.
 • Cosurile de gunoi sunt realizate din materiale de calitate, rezistente si durabile in timp, facand fata instabilitatii vremii. Containerele sunt marcate prin ilustratii sugestive, deosebindu-se cu usurinta nuantarea distincta si insemnarea specifica pentru ca oricine sa poata depozita in ele deseurile inscriptionate pe recipient.

Cum se poate lua legatura cu firma de colectare selectiva a deseurilor Greenglobal.ro?

firma de colectare selectiva a deseurilorFirma Green Global pune accentul pe transformarea procesului de colectare a deseului intr-unul modern si inovativ. Practic prin aceasta impartire, compania poate depozita continutul fiecarui recipient de deseuri in sisteme de transport speciale pentru a nu fi amestecat cu alte deseuri si pentru a putea fi bine gestionat. Asadar, toate materialele periculoase pot fi eliminate, iar cele nepericuloase pot fi repuse in ciclul de reciclare dupa ce sunt tratate. Acest lucru este vital pentru consumarea a mai putinor resurse si pentru eliminarea definitiva a elementelor poluante din mediul in care traim.

Oferta firmei Greenglobal se afla doar la un simplu click distanta chiar pe site-ul lor. In plus, puteti solicita o oferta si la urmatoarele numere de telefon 0765 475 754 si 021 320 1565.

Adresa de e-mail pentru contact este urmatoarea office@greenglobal.ro si se raspunde in timp util in orice moment al zilei.

Greenglobal.ro este firma care protejeaza mediul prin colectarea deseurilor

Lupta care se da de multi ani intre mediul inconjurator si deseuri nu pare a avea sfarsit, deoarece cetatenii romani, fie nu sunt informati, fie ignora aceasta problema. In ciuda a foarte multe campanii de constientizare despre poluarea mediului, doar o parte foarte mica se implica in  procesul de colectare a deseurilor.

Greenglobal.ro are cateva sfaturi pentru colectarea deseurilor

Una dintre cele mai cunoscute si profesioniste firme de colectare a deseurilor, Green Global, se implica activ in protejarea ecosistemului si pune la dispozitia clientilor sai servicii de calitate. Este normal ca oamenii sa fie impresionati de varietatea de produse ambalate de pe rafturile magazinelor, insa nu este normal ca acele ambalaje ale produselor cumparate sa se transforme in deseuri, indiferent daca vorbim despre sticla, plastic sau metal.

deseuri nepericuloase

 • Primul lucru la care ar trebui sa se gandeasca cetatenii acestei tari este precolectarea deseurilor. In Bucuresti, dar si in alte orase din tara, exista numeroase containere speciale, in care se pot depozita deseurile.
 • In al doilea rand, atunci cand vor depune deseurile in acele recipiente, ar fi de preferat sa fie spalate inainte, ca sa nu ingreuneze procesul de colectare.
 • rocess oamenii au aruncat deseurile in locurile special amenajate, intra in scena firmele profesioniste, care vor colecta deseurile, le vor transporta corespunzator si se vor asigura ca intregul proces se va desfasura eficient, dupa regulile impuse de catre Ministerul Mediului si de Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Ce fel de deseuri pot fi colectate de firma Greenglobal.ro?

deseuri periculoase

 • DEEE, adica deseurile electrice, electronice si electocasnice, care inseamna orice piesa care a devenit inutilizabila a unui televizor, radio, calculator, masina de spalat, aragaz, cuptor cu microunde.
 • Deseurile din plastic, care sunt asimilate de mediu in cateva sute de ani.
 • Deseurile din sticla pot avea o durata de 4000 de ani pana sa fie asimilate de mediul inconjurator.
 • Deseurile industriale, care pot fi inofensive sau toxice, care trebuie tratate corepunzator, pentru a nu avea consecinte nefaste asupra mediului.
 • Deseurile medicale care provin din spitale, trebuie gestionate cu grija, pentru a nu da nastere unor epidemii si pentru a nu afecta viata oamenilor si annimalelor sau pasarilor.
 • Deseurile menajere, care, din punct de vedere calitativ, sunt cele mai numeroase, din cauza ca sunt aruncte la ghena, fara a fi precolectate si ajung la groapa de gunoi, unde formeaza munti de deseuri.
 • Deseurile textile sunt si ele larg raspandite, insa, in Romania nu exista o procedura standard in ceea ce le priveste.

Firma Greenglobal.ro pune la dispozitia clientilor sai, servicii de calitate de colectare a deseurilor, in mai multe orase din tara, cu scopul de a impiedica poluarea mediului inconjurator si pentru a ii imbunatati starea.

Cum prelugim viata buchetelor de flori?

Ai primit buchete de flori proaspete și parfumate, dar în câteva zile va rămâne doar amintirea lui… Ca să prelungești viața buchetelor de flori, învață câteva trucuri folositoare, culese de la vânzătorii din florării.

Sfaturi utile pentru prelungirea vietii buchetelor de flori

 • Îndepărtează ambalajul buchetelor de flori și răsfiră florile în vază, ca fiecare să aibă parte de lumină, iar tijele lor să fie bine aerisite.
 • Scurtează codițele cu un centimetru, să fie tăietura proaspătă și buchetele de flori să absoarbă mai multă apă.
 • Schimbă apa din vază zilnic, pentru că bacteriile care produc mucegaiuri se dezvoltă foarte repede în apa stătută.
 • Curăță toate frunzele de pe tije, de pe porțiunea în care stau în apă. Din cauza frunzelor, buchetele de flori pot putrezi mai repede.
 • Tijele lemnoase ale trandafirilor sau ale liliacului absorb mai bine apa, dacă le despici pe lungime aproximativ 3 centimetri.
 • Florile care secretă un lichid lăptos când sunt tăiate trebuie introduse câteva secunde într-un vas cu apă fierbinte. Codița se curăță și se destupă porii care vor trage apa din vază.

buchete de flori

 • Buchetele de flori de primăvară preferă apa mai rece decât temperatura apei. Adaugă un cub de gheață în apă, de fiecare dată când o schimbi. Este recomandat să schimbi apa de două ori, deoarece zambilele, lalelele sau ghioceii au o sevă acidă. Florile ofilite își revin mai repede, dacă le pui în apă ușor călduță.
 • Adaugă câteva picături de oțet în apa din vază, să împiedici formarea de bacterii. Este de preferat oțetul de mere.
 • Trandafirii sau crizantemele preferă zahărul și este recomandată o linguriță de cristale la o vază obișnuită, ca să dureze mai mult.
 • Aplică un strat foarte de subțire de fixativ pe partea anterioară a petalelor, ca să menții cupele florilor în formă.

Secrete pentru buchetele de flori delicate

Lalelele se deschid foarte repede, dacă le pui multă apă în vază. De aceea, este recomandat să torni o cantitate redusă, nivelul apei să nu aibă mai mult de 5 centimetri. Astfel, cupele lalelelor vor rămâne mai mult timp închise și vor rezista mai multe zile.

Gerbera suferă și ea dacă stă în prea multă apă. Tija lor putrezește repede, de aceea este bine să tai 1 centimetru în fiecare zi și să torni doar o palmă de apă proaspătă în vas.

Lisianthusul, tot mai folosit pentru buchetele de flori romantice, cu florile lui asemănătoare unor clopoței delicați, are nevoie de îngrijiri speciale. Bobocii fragezi se ofilesc imediat, dacă nu le schimbi apa de două ori pe zi. Se recomandă să pui și o pastilă de aspirină în vază.

Spre deosebire de lalele, crinii au mare nevoie de apă, așa că este bine să umpli vaza cel puțin trei sferturi și să adaugi câte o cană, dacă apa este absorbită zilnic. Dacă le tai anterele pline de polen galben din centrul florilor, crinii vor trăi mai mult.