Turistii au INTERZIS sa intre in apa

litoral

Asociația Națională a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din România (ANSPSR) a primit o informare din partea Centrului Maritim Constanța că, joi ,25 august, se prognozează furtună de gradul IV la țărmul Mării Negre, condiții care vor duce la formarea de curenți puternici și valuri mari.

Pentru a preveni eventualele accidente, salvamarii vor arbora la foișoare steagul roșu care interzice scăldatul.

„Pe această cale dorim să avertizăm  turiștii să nu se aventureze în mare, să respecte indicațiile salvamarilor și, în cazul în care observă o persoană aflată în dificultate, să anunțe cel mai apropiat punct de salvamar“, se mai precizează în comunicatul celor de la  ANSPSR.

Sursa: stiripesurse.ro

Protestul transportatorilor: RCA prea mare!

Incepe protestul transportatorilor! Timp de doua ore, toate autovehiculele de marfa vor merge cu viteza redusa pe drumurile din Romania deja aglomerate si sufocate de numarul mare de masini. Odata ajunsi in fata Guvernului, soferii ii vor atentiona pe tehnocrati prin claxoane stridente.

“Din partea Guvernului nu ne-a mai contactat nimeni. Guvernantii au impresia ca noi glumim. Ce-i drept, au 30 de zile sa ne arate ca vor sa faca ceva cu taxa RCA. Noi nu diminuam cu nimic bugetul. Nu cerem sa nu mai platim taxa RCA. Vrem sa o platim, dar in limite decente, nu sa umflam contul multinationalelor. Nici nu stim ce fac cu banii. Isi cumpara sedii de lux?”, a sustinut Vasile Stefanescu, presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor.

Acesta a precizat ca taxa RCA s-a majorat cu 100% pentru persoanele fizice si cu 148-240% pentru taximetristi si transportatori.

protest transportatori

“Nu au nicio motivare pentru acest majorari. ASF-ul nici nu da datele reale Guvernului”, a mai sustinut Stefanescu.

Seful COTR a mai spus ca, daca nu vor primi raspunsuri pozitive, peste 30 de zile vor declansa un protest in toata tara si vor “scoate cheile din contact”.

Sursa articol: stiripesurse.ro