Iordache acuza USR: iata ce a declarat acesta!

Da un vot:

Deputatul PSD Florin Iordache, presedintele comisiei speciale de modificare a legilor justitiei, acuza USR ca a incalcat „regulile de conduita”, miercuri, in Parlament, incercand sa blocheze modificarile la statutul magistratilor. Mai mult, el sustine ca legile justitiei au fost dezbatute in Parlament.

Iata declaratiile facute de Florin Iordache!

  • „Ce s-a intamplat ieri e anormal, pentru ca s-a facut cu incalcarea regulilor de conduita, regulamentelor. Inteleg ca intre putere si opozitie sunt divergente de opinie, dar acestea trebuie exprimate intr-un cadru normal, regulamentar. Modul in care au degenerat discutiile, in care s-a blocat la un moment dat dezbaterea e anormal pentru activitatea parlamentara. Putem avea opinii, pareri, dar prin vot orice opinie se transeaza”.
  • Nu cred ca o anumita minoritate poate impune blocarea, pentru ca asta a fost, cu nerespectarea minimei conditie de bun simt, regulament, constitutionalitate. Este o zi trista modul in care o parte din colegii din opozitie s-au manifestat in plen”, a adaugat el.
Cele mai noi articole -   Denunt exploziv impotriva lui Sebastian Ghita: Acuzatii extrem de dure la adresa deputatului

Iordache s-a aratat nedumerit si de protestul care a avut loc la Parlament, chiar in timpul sedintei.

Oameni suparati pe ce? Obligatia Parlamentului e sa discute si sa dezbata legi. Cat timp avem o dezbatere foarte larga, pareri pro si contra, pana la urma, modificarea sau dezbaterea unei legi se face in Parlament. A existat o mare dezbatere in Parlament ca aceasta lege 303 este de fapt o ingradire a independentei justitiei, ca se pune presiune politica. Nu exista niciun articol. O mare manipulare. Au fost cateva sute de oameni care, cred eu, nu au vazut, nu au citit si nu cred ca prin vocea catorva zeci de persoane care s-au manifestat anormal ieri… Au fost colegi care au venit la Parlament, pentru ca e locul lor de munca, si atunci cand pleaca trebuie sa aiba conditii minimale”, a mai spus Florin Iordache.

Cele mai noi articole -   Laura Codruta Kovesi incepe iar OFENSIVA: Primele declaratii dupa decizia CCR

Intrebat daca au gresit cei care au protestat miercuri seara, deputatul a raspuns: „Respect dreptul fiecarui cetatean de a protesta, dar in limita decentei. Modul in care incercam sa ne blocam unii pe ceilalti, in care depasim limita comportarii normale nu cred ca face cinste cuiva”.

Cele mai noi articole -   Stefan Birica - Lector universitar Universitatea Bioterra

Despre acuzatia opozitiei ca nu au fost citate amendamentele propuse la lege, Iordache a spus ca „avem un regulament, s-au stabilit niste timpi minimali de dezbatere”.

Intrebat daca se mai incadreaza in calendar coalitia PSD-ALDE cu legile justitiei in Parlament, Florin Iordache a spus ca „pe noi ne intereseaza sa avem o dezbatere reala, cu niste legi care au respectat principiul transparentei si cu consultarea tuturor celro implicati in acest demers”.

De asemenea, el a negat ca a fost certat cu privire la faptul ca ar fi dat inapoi cu modificarile la legile justitiei.

Sursa:http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/iordache-acuzatii-la-adresa-usr-ce-s-a-intamplat-ieri-e-anormal-841244