Liviu Pop propune ca TOTI absolventii sa ramana 3 ani dupa terminarea facultatii in Romania!

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, nu exclude posibilitatea de a-i obliga pe absolventii de studii superioare, care au facut facultate la buget, sa munceasca in Romania pe durata unui interval de timp egal cu perioada studiilor subventionate. Cel putin asa rezulta din raspunsul oficialului la o interpelare pe care a primit-o de la deputatul PSD, Mihaela Hunca, in urma cu o luna.

Doar ca o astfel de masura contravine legislatiei europene, sustin, la unison, atat specialistii in Educatie, cat si reprezentantii studentilor si cei ai mediului academic. Totul a pornit de la interpelarea deputatului Mihaela Hunca, document in care parlamentarul face referire la o propunere a Academiei Romane ce prevede ca „absolventii de studii superioare care au beneficiat de locuri finantate de la bugetul de stat, sa munceasca in Romania pe o perioada egala cu durata studiilor universitare finantate de stat“.

Hunca merge mai departe, precizand in interpelare ca o solutie pentru stoparea exodului tinerilor care si-au facut studiile pe locuri subventionate din bugetul statului ar fi ca viitorii studenti sa semneze un contract la inceputul studiilor, care sa prevada ca sunt de acord cu aceste conditii si ca sunt dispusi, in cazul in care nu le indeplinesc, sa returneze fondurile bugetate pentru ei in perioada facultatii.

„Pentru a nu avea un caracter restrictiv care sa provoace probleme tinerilor in dezvoltarea carierei, perioada in care acestia trebuie sa activeze pe piata muncii din Romania, cred ca nu trebuie limitata la momentul finalizarii studiilor. Astfel, aceasta poate fi aleasa de fiecare absolvent intr-un interval de timp, de exemplu in 10 ani de la momentul in care au terminat facultatea“, se arata in interpelarea trimisa de deputat.

Propunerea intra in dezbatere

In replica, Liviu Pop a precizat ca aceasta propunere „se poate materializa doar in cadrul unei propuneri legislative de modificare a Legii educationale nr.1/2011. In prezent, pentru a beneficia de finantare de la bugetul de stat, cadrul legislativ romanesc nu impune studentilor alte constrangeri, in afara performantei academice“, se arata in documentul semnat de ministrul Educatiei, in care se mai precizeaza ca propunerea va fi inclusa in „dezbaterile viitoare ce vor aborda aceasta tematica“.

„Descurajam tinerii sa urmeze o facultate“

Posibilitatea ca o astfel de masura sa fie implementata a starnit un val de controverse in sistem. Spre exemplu, reprezentantii elevilor spun ca un asemenea contract le limiteaza extrem de mult optiunile pentru viitorul profesional. „Ar fi un impediment pentru elevii care aleg sa isi continue studiile in Romania, iar asta pentru ca oricare dintre noi vrem sa avem dreptul de alege cum ne construim viitorul, fie ca e vorba de studii sau de un loc de munca. Pana la urma, daca aleg sa plec in afara, avand una dintre aceste intentii, reprezinta o decizie legitima. Este firesc sa cauti o slujba mai buna, eventual in domeniul care te-ai pregatit, unde sa fii mai apreciat atat din punct de vedere finaciar, cat si social. Cu totii stim ca Romania nu exceleaza la aceste capitole“, a explicat Ioana Baltaretu, presedintele Consiliului National al Elevilor.

Indignati de posibilitatea introducerii unei asemenea prevederi sunt si reprezentantii studentilor. „Rationamentul locurilor bugetate nu este inteles de unii dintre politicieni. Acestea sunt date, mai ales in Romania, in ideea in care posibilitatile financiare ale studentilor sunt foarte modeste. Majoritatea nu si-ar permite sa ocupe un loc cu taxa. Sa nu uitam ca, in definitiv, Romania este tara cu cel mai mic grad de absolventi de invatamant superior din Uniunea Europeana, raportat la populatia cu varste intre 18 si 64 de ani. Ori, printr-o astfel de masura nu facem decat sa descurajam tinerii sa urmeze o facultate“, a explicat presedintele Marius Deaconu, presedintele Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR).

E o masura comunista

De cealalta parte, rectorul Universitatii Bucuresti si fostul ministru al Educatiei, Mircea Dumitru, asociaza masura cu regimul comunist. „A mai avut loc aceasta discutie in urma cu mai bine de un an. Iar atunci am afirmat ca o masura similara s-a aplicat inainte de 1990. Nu cred ca este o chestiune care poate fi sustinuta pe termen lung si nici nu cred ca are un efect benefic. Se pot gasi alte forme pentru a-i incuraja incuraja pe absolventii de studii superioare sa isi gaseasca un loc de munca in Romania. Obligatii de genul acesta, administrativ-politice, sau interdictii cu privire la libera circulatie nu sunt utile si nici binevenite in Europa de astazi“, a aratat profesorul universitar.

De aceeasi parere este si specialistul in Educatie Marian Stas. „Nu pot fi de acord cu aceasta legare de glie. De ce? Nu face decat sa transfere in alta parte problema fata de unde ar trebui sa ne uitam de fapt. Mai bine asuma-ti tu, ca stat, ca nu esti in stare sa construiesti infrastructura, ca nu aloci suficienti bani pentru investitii si ca nu esti in stare sa schimbi sistemele publice de sanatate si educatie. Daca Romania ar fi o tara sanatoasa la cap, tinerii plecati in strainatate s-ar intoarce ca potarnichile, iar cei care care studiaza in prezent, n-ar mai avea ganduri de plecare“, a subliniat expertul.

S-ar incalca legislatia europeana

La randul sau, consilierul pe probleme de Educatie, Vlad Stefan, atrage atentia ca principala problema este finantarea slaba a sistemului de educatie. „Autoritatile sa faca bine sa investeasca in Romania, si atunci tinerii vor ramane in tara. Statul roman incearca sa remedieze efectul unui sistem educational defectuos, in loc sa trateze cauzele sale. Daca abilitatile deprinse de pe urma procesului didactic din sistemul de invatamant nu sunt compatibile cu cerintele de pe piata muncii, de ce sa nu aiba dreptul sa plece in afara? Pana la urma exista dreptul la libera circulatie, reglementat la nivelul Uniunii Europene, pe care Romania nu il poate incalca“, a afirmat Stefan.

Acelasi lucru este sustinut si de Dana Alexe, presedintele Centrului pentru Politici Educationale.

 • „Nu incalca numai articolele Tratatului UE (Art. 45) privind dreptul la libera circulatie a lucratorilor, ci si drepturi de baza ale omului. Masura s-ar putea aplica numai daca actualele locuri «la buget» vor fi desfiintate si inlocuite complet fie cu un sistem de imprumuturi pentru studenti (credite de studiu), fie cu un sistem de burse/vouchere care sa acopere costurile de studiu. In astfel de sisteme studentii ar fi obligati sa plateasca taxe de studiu sau sa acceseze imprumuturi/burse asumandu-si in schimb ce vrea statul roman (sa lucreze X ani in tara)“, a declarat Alexe.
 • „In acest moment, aceste schimbari majore nu pot fi luate fara sa falimenteze peste jumatate din universitatile romanesti si sa trimita o buna parte din tineri la studii in afara tarii“, a conchis presedintele Centrului pentru Politici Educationale.

Sursa:http://adevarul.ro/educatie/scoala/pop-vrea-lege-glieabsolventii-facultati-masura-contravine-legislatiei-ue-1_5a15b3f85ab6550cb86d2b23/index.html

3 modalitati EFICIENTE pentru a-ti ajuta copilul sa invete o limba straina!

Daca, in trecut, cunoasterea unei limbi straine era considerata un atuu, acum reprezinta o necesitate, pentru fiecare persoana. Este indicat sa iti incurajezi copilul sa invete limbi precum engleza, franceza, germana sau spaniola, inca din primii ani de viata. In acest fel, cel mic va deprinde rapid conceptele elementare si isi va forma o baza de cunostinte, pe care le poate dezvolta, ulterior.

Iata cum poti contribui, in calitate de parinte, la procesul de invatare a copilului tau!

 

 1. Inscrierea la cursuri de specialitate

 elevi la scoala au mana ridicata pentru a raspunde la intrebarile invatatoruluiCu siguranta, cea mai eficienta metoda de a-l ajuta pe cel mic sa stapaneasca o limba straina este inscrierea lui la o scoala specializata. Printre cele mai vorbite limbi se afla engleza, asadar este recomandat sa incepi cu aceasta. Poti sa iti inscrii micutul la un curs de engleza la Shakespeare School. Aici, el va beneficia de o metoda unica de predare, special conceputa, moderna si interactiva. Profesorii scolii le ofera celor mici un mediu de studiu motivant si se adapteaza  la interesele si aptitudinile fiecarui micut, in parte. De asemenea, metodele de predare sunt masurabile, asadar vei putea monitoriza evolutia copilului tau.

 

 1. Urmarirea de filme si desene animate

copii care stau in pat si se uita la laptop

Pe langa cursurile de specialitate, il poti incuraja pe cel mic sa urmareasca desenele animate sau filmele preferate, intr-o limba straina. Daca nu stapaneste, inca, elementele de baza ale limbii respective, ii poti oferi varianta cu subtitrare. Astfel, el va asculta vocile personajelor si se va obisnui cu pronuntia, accentul si constructia frazelor. Alege productiile Disney pentru invatarea limbii engleze sau Asterix si Obelix, pentru franceza. De pe site-ul LaptopSTRONG poti achizitiona o baterie pe masura, perfecta pentru laptopul de pe care este cel mai indicat ca micutii sa priveasca desenele. Acesta se poate bucura in voie de episoadele preferate oriunde s-ar afla, datorita automoniei sporite. In plus, nu numai ca va invata o limba straina, dar se va si distra pe cinste!

 

 1. Conversatiile frecvente

subiecte de vorbit cu copilul pentru parinti

Daca tu cunosti o limba straina, poti profita de acest lucru pentru a-l invata si pe cel mic. Nu conteaza nivelul la care vorbesti limba respectiva, ci doar sa il ajuti pe copil sa deprinda cuvinte, sintagme sau propozitii corecte. Asadar, din cand in cand, poti initia conversatii in limba engleza, spaniola, germana sau orice alta limba stapanesti. De exemplu, puteti decide, de comun acord, sa vorbiti, timp de 15 minute pe zi, dupa gradinita sau scoala, despre ziua voastra. Intreaba-l ce a facut, ce a invatat, cu cine s-a jucat si ce a mancat. Apoi, povesteste-i si tu, pe intelesul sau, ce ai facut in ziua respectiva. Astfel, micutul va deprinde, fara sa-si dea seama, abilitati noi, iar legatura dintre voi va deveni mult mai stransa!

 

Acestea fiind spuse, aplica cele trei sfaturi utile, pentru a contribui la educatia copilului tau. Peste ani, activitatile intreprinse acum ii vor fi de mare folos!

Este creativitatea un atu doar al artiștilor?

Știai că 60% dintre meseriile/profesiile pe care le vor avea copiii noștri nici nu au fost inventate încă? Știai că, la 5 ani, 90% dintre copii se încadrează în categoria „foarte creativi?”; Știai că, la 7 ani, 10% dintre copii se încadrează în categoria „foarte creativi?”; Știai că, între 8 și 45 de ani, doar 2% dintre persoane se încadrează în categoria „foarte creativi?”

Însuși Mihai Eminescu spunea demult că „oamenii învățați, dar fără talent propriu,adică purtătorii științei moarte, mi-i închipui ca o sală întunecată, cu o ușă de intrare și una de ieșire. Ideile străine intră printr-o ușă, trec prin întunericul sălii și ies prin cealaltă, indiferente, singure și reci. Capul unui om cu talent este ca o sală iluminată, cu pereți și oglinzi. Din afară vin ideile, într-adevăr, reci și indiferente, dar ce societate, ce petrecere găsesc!”

Ei, bine, se ridică în mintea noastră anumite întrebări: „Cum facem ca ideile pe care le vor întâlni copiii noștri să găsească „o petrecere” pe cinste în mintea acestora?”; ”Dacă 60% dintre meseriile și profesiile de maine nici nu au fost inventate încă, cum vor putea face fată copiii noștri, cum se vor adapta ei la acestea și cerințele lor?”; „Dacă doar în numai 2 ani procentul copiilor care se încadrează în categoria „foarte creativi” scade cu 80%, cum putem face ca acest procent să scadă și ce factori determină o creștere atât de mare a acestui procent? Dar, înainte de toate aceste întrebări, dragă părinte, un lucru rămâne foarte evident: copiii noștri sunt foarte creativi. Numitorul comun al răspunsurilor tuturor acestor întrebări este creativitatea! Dar creativitatea este doar un concept foarte larg, greu de conceptualizat și măsurat. Manualul de psihologie de clasa a x-a spune că „creativitatea este o combinație de însușiri psihice care, în condiții favorabile, poate conduce la generarea unor produse noi și de valoare pentru societate.” Destul de vagă această definiție din care s-ar putea să nu pricepem mare lucru.

Ce înseamnă să fii creativ? Orice idee nouă, creatie – fie că se manifestă în artă, poezie, muzică sau știintă- care este pur și simplu ALTFEL, care iese din tiparele cotidianului, care revolutionează un domeniu și care duce la progres este considerat creativ. Orice persoană care „produce” astfel de creatii este considerată creativă. Care este atributul creativitătii, atunci? Consider că doar atributul „ALTFEL” este suficient pentru a putea descrie creativitatea. Dar cum putem gandi „altfel”, cum putem ieși din tiparele cotidianului? Cum ne putem desprinde de barierele impuse zi de zi? Cum putem face „ALTFEL” lucrurile?

Învățând copilul, de mic, să fie creativ, îl vei ajuta să-și transforme mintea într-o adevărată „sală de petreceri a ideilor”, unde acestea nu vor mai trece ca printr-un coridor, ci vor intra și vor găsi acolo alte și alte idei, brate, care le vor îmbia la dans și „voie bună” (a ideilor, firește), îl vei învăța să gândească altfel, să fie cat mai flexibil, să se adapteze cat mai ușor la cerințele vieții, să găsească soluții care mai de care mai „trăsnite”, care-i vor asigura integrarea într-o lume în perpetuă mișcare și schimbare.

Și dacă evidenta este evidentă, trebuie să începem să-i „antrenăm” pe cei mici în acest joc al fanteziei. Altfel spus, te invit să filosofezi împreună cu piticul tău de 4-5 ani. Vei fi surprins să afli cat de trăsnita pot fi răspunsurile lui, cat de originale și mature pot fi acestea! Da, copiii spun lucruri trăsnite, însă, pe lângă partea amuzantă, vei descoperi originalitatea modului de gândire alimentată de curiozitate și imaginație. Cum și filosofia presupune mult exercițiu, același lucru vi-l propun și eu.

Încă înainte de a verbaliză și tot timpul după aceea, te rog să-i incurajezi orice încercare de a face ceva nou (sub supravegherea adultului, bineînțeles, dar nu-i frânge aripile), iar începând din momentul în care verbalizează și poate lua un creion/pix în mânuță, încurajează-i orice tip de creație.

De exemplu, dimineața, la micul dejun, după ce mușcă de fiecare dată din felia de paine, joacă-te de-a „ce-a mai rămas?”, încurajează copilul să spună cu ce crede el că se aseamănă bucata care a mai rămas. Spune și tu părerea ta.
De asemenea, în plimbările voastre zilnice, puteti admira norii și puteti spune fiecare dintre voi cu ce credeti că seamănă ei, le puteti da un nume și chiar puteti crea o poveste. Puteți realiza activitatea „desene fără sfarșit”. Cum faceti asta? Pe o foaie de hartie, începe tu prin a „mazgali” ceva cu creionul, copilul trebuind să completeze ceea ce ai făcut tu, apoi tu completezi ce a desenat el și tot așa. Cand decideti amandoi să vă opriti, puteti să spuneti fiecare ce vede în acel desen și să-i dati un nume. Poti pune întrebări „magice” („Dacă ar fi să ai în camera ta o ușă secretă, unde ar duce ea?”, „Ce ai găsi acolo?” etc) sau poti citi o poveste și poti pune întrebări haioase pe marginea acesteia.

Și pentru că suntem în lumea copilăriei, fie că suntem mici sau mari, cui nu-i plac poveștile? În mașină, la plimbare în parc sau acasă, pe canapea sau pe covor, puteți construi povești „A fost odată ca niciodată, că de n-ar fi nu s-ar povesti. Într-un regat fermecat trăia un rege pe nume….” Fiecare dintre voi, cei prezenți, va trebui să completați povestea, spunând câte o propoziție. Puteți scrie sau înregistra povestea, pentru a o putea modifica ulterior sau să vă amuzați de ceea ce-a ieșit.

Tot în lumea poveștilor dacă rămânem, poți construi povești inversate „Vulpea păcălită de urs”, „Scufița verde” sau „Regina și cei 8 pitici” sau, plecând de la câteva cuvinte date, să construiți o poveste: „Uite, hai să inventăm o poveste în care să avem cuvintele pădure, frunze, copil, melc sau cuvintele carte, bibliotecă, minunat. Pentru cei mai mărișori, te poți juca cu silabele, le poți suci cum vrei în cuvânt: ma-și-nă; re-pe-de; tă-vă-luc.

Un alt exercițiu poate fi „Imaginează-ti că ești…”. Tu poți da copilului diferite roluri (din poveștile pe care i le-ai citit sau poate fi chiar personajul lui preferat), poate fi unul dintre cele 4 anotimpuri, poate fi Pământul sau Universul (în funcție de vârsta copiilor). Copilul se poate comporta ca și cum ar fi acel personaj, ar putea vorbi exact ca el, și-ar putea imagina conversații cu alte personaje.„Găsește rima” poate fi un exercițiu la fel de distractiv! „Pisicuța mea cuminte/…….”; „Timpul este ca o floare/………”; „Cerul stă să plouă/……………”; etc.

Creează ghicitori (fii tu primul care dă tonul); când copilul creează ghicitoarea, prefă-te că nu știi răspunsul și oferă-i lui satisfacția de a se simți „mai știutor” decât tine. “Hai să vedem ce nume de obiecte, lucruri sau ființe ne trec prin minte acum. Bine! Hai să spunem despre el ceva ce nu s-a întâmplat, ceva ce nu se poate întâmpla sau chiar ceva real.”

Creativitatea presupune, pe lângă a pune imaginația „la lucru” sau „la joacă”, dezvoltarea spiritului observației, astfel că jocurile în care copilul trebuie să găsească diferențele sunt excelente în acest sens. Gândirea logico-matematică și perspicacitatea fac parte integrantă din procesul creativității.  Problemele pe care le puteți găsi în culegerile de matematică sau în revistele pentru copii sunt un exercițiu foarte bun. Iată un tip de astfel de problemă de perspicacitate: „Imaginează-ti că tu ești căpitanul unui vas. Pe vas sunt 10 mateloți și 23 de călători. Ce vârstă are căpitanul?”.

Lesne se înțelege că fiecare dintre noi avem potential creativ, iar copiii mai cu seamă decât adulții. Astfel, creativitatea este pentru cine își educă această abilitate, nu doar pentru artiști!

Mirela Țigănaș – psiholog clinician specialist/psihoterapeut
Contact: 0751291115, mirela.tiganas@gmail.com
www.psymind.ro

La Barmania.ro puteti urma cursuri de calificare pentru barmani!

Barmania.ro organizeaza cursuri de calificare pentru barmani, pentru a ii ajuta sa isi transforme pasiunea intr-o meserie. A fi barman nu este deloc usor, deoarece este o meserie stresanta, obositoare, in care ai numeroase responsabilitati. Barmanii in devenire trebuie sa acumuleze cat mai multe cunostinte despre modul de pregatire si de servire a bauturilor, dar si despre cum trebuie abordat fiecare client in functie de preferintele sale.

Ce obtii daca urmez cursurile de calificare pentru barmani de la Barmania.ro?

Barmania este o scoala, din Bucuresti, care se ocupa cu formarea personalului calificat de barmani si care are foarte multa experienta in acest domeniu.

curs barman barmania

 • In primul rand, nu veti mai fi considerati simpli angajati ai localului in care profesati, deoarece veti introduce in munca voastra si putina arta, datorita faptului ca veti invata sa faceti numeroase combinatii surprinzatoare de bauturi.
 • In al doilea rand, veti beneficia de indrumarea unor traineri specializati in acest domeniu, care au obtinut o multitudine de premii si de diplome atat pe plan national, cat si international.
 • Activitatile din cadrul cursurilor se vor desfasura intr-un mediu profesional, care este dotat cu aparaturi de ultima generatie, iar decorul este montat astfel incat scoala sa se imbine cu spatiul in care vor profesa.
 • Odata ce cursurile vor fi finalizate, veti primi un Certificat recunoscut de Minsterul Muncii si de Ministerul Educatiei, care va va ajuta sa va gasiti un job, mult mai usor.

Ce cunostinte dobandesti in cadrul cursurilor de calificare pentru barmani de la Barmania.ro?

curs barman barmania.ro

 • Unele dintre cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le stiti sunt standardele de igiena si de curatenie si ce presupune fisa postului.
 • Abia atunci va veti putea concentra asupra invatarii tipurilor de bauturi spirtoase, a berii, a vinului, a lichiorurilor si a modului in care ele au aparut.
 • De asemenea, in cadrul acestor cursuri de calificare veti invata notiuni de ospitalitate si cum sa purtati o conversatie eficienta cu clientii.
 • Apoi, veti dobandi cunostinte in tehnicile de mixologie, de preparare si de servire a bauturilor.
 • Veti invata ca munca in echipa este esentiala in aceasta profesie.
 • Oamenii cred ca barmanii se ocupa numai de prepararea si de servirea acestor bauturi, insa nu stiu ca ei trebuie sa detina informatii despre prepararea cafelei. Cursurile de calificare pentru barmani presupun si o zi in care va fi studiata aceasta bautura, cat si modalitatile de preparare si modul in care functioneaza espressoarele.

Scoala de la Barmania isi propune sa formeze cati mai multi barmani profesionisti, iar cursurile acestea de calificare pentru barmani constituie primul pas intr-o cariera de succes, in acest domeniu.

Orele de desen nu au fost niciodata atat de interesante, de cand cu acuarelele multicolore de la TotalOffice.ro

Dezvoltarea creativitatii celui mic trebuie sa fie pe primul plan, mai ales ca varstele fragede sunt formatorii pentru personalitatea si preocuparile celor mai mici membrii ai familiei. In ajutorul parintilor grijuluii vine papetaria online Total Office, loc de unde puteti cumpara cea mai bogata gama de acuarele si guase Tempera, ajutorul de pret al celor mici atunci cand vine vorba despre pictura si desen. Perfecte pentru orice tip de suprafata, fie ca este vorba despre hartie, sticla si panza, acuarelele de la TotalOffice.ro provin de la producatori de top si au pigmenti intr-o paleta cromatica bogata, astfel incat cei mici sa isi puna imaginatia la incercare in cel mai inventiv mod cu putinta.

Acuarele Tempera lavabile, aliatul picturilor pe maini si fata

acuarele

Daca planuiti o petrecere pentru cel mai mic membru al familiei si vreti ca tematica acesteia sa fie una pe cat se poate de copilareasca, atunci alegeti ca prim-ajutor acuarelele si guasele de la Total Office. Cu acestea, cei mici vor putea picta cu mana sau sa isi vor contureza forme ale unor fluturasi sau iepurasi pe fete, pentru un plus de amuzament. Mai mult decat atat, papetaria online va mai ofera zeci de alte tipuri de acuarele si guase, precum:
• Acuarele cu pensula, rechizitele scolare indispensabile pentru ora de desen;
• Display-uri cu plastilina;
• Acuarele Tempera lavabile;
• Guase si acuarele special concepute pentru pictura cu mana;
• Vopseluri acrilice metalizate, niste culori cu un aspect inedit, mai ales daca sunt folosite pe hartie neagra;
• Pensule din par natural, cu doua capete, niste echipamente care ii vor ajuta pe cei mici sa intinda culorile mai simplu si mai rapid;
• Cutii pentru apa, cu diferite compartimente pentru asezarea pensulelor, mici echipamente atat de importante atunci cand cei mici picteaza sau deseneaza.

Cum comandati niste acuarele ieftine online, prin doar cateva click-uri?

acuarele

Daca vreti sa le faceti celor mici o surpriza, iar acestia sa fie incantati sa deschida chiar ei pachetul, alegeti sa comandati online acuarelele si guasele de care acestia au nevoie, prin doar cateva click-uri. Pe langa transportul direct la destinatie, papetaria online TotalOffice.ro are grija sa va ofere si preturi ieftine la toata gama de acuarele Tempera, pentru ca pregatirea ghiozdanului pentru cel mic sa fie un proces deloc costisitor.
Orele de desen si pictura incep cu rechizitele scolare ieftine, de la Total Office.

Invatacelul are nevoie de rechizite scolare noi in semestrul urmator? Total Office v-a pregatit cele mai mici preturi

Orice parinte isi doreste sa ii ofere celui mic toate cele mai bune conditii de invatare, de aceea, una dintre cele mai importante astfel de conditii este reprezentata de rechizitele scolare. Pentru ca foarte multe dintre librarii cer preturi mari la articolele pe care le comercializeaza, indreptati-va atentia spre oferta de rechizite scolare ieftine, oferita de papetaria online Total Office. Aici, gasiti cea mai diversificata gama de rechizite pentru scoala online, la costuri mult mai mici decat restul pietei, insa de calitate ridicata, pentru ca micutul sa aiba toate cele mai bune conditii de invatare.

Rechizite scolare online, in game de la A la Z

Pentru fiecare materie in parte, invatacelul are nevoie de rechizite scolare speciale, astfel incat sa faca fata cu brio cererilor fiecarui profesor in parte. Papetaria online Total Office a luat in considerare acest lucru, de aceea, pune la dispozitia tuturor rechizite scolare diversificate, precum:

rechizite scolare ieftine
• Acuarele, guase tempera si alte accesorii pentru ora de desen;
• Caiete scolare ieftine, dictando sau blocnotesuri;
• Articole de arta si grafica;
• Ascutitori si radiere;
• Carioci;
• Carti de colorat;
• Creioane grafiti cu modele;
• Ghiozdane si accesorii;
• Plicuri, penare si genti.
Indiferent de tipul lor, toate rechizitele scolare de la Total Office se bucura de cea mai buna calitate, astfel incat cei mici sa isi transforme procesul de invatare, intr-o munca pe cat se poate de placuta. Din materiale de cea mai buna calitate, la preturi mult mai mici decat in magazinele fizice, rechizitele scolare ieftine, de la Total Office, vor completa ghiozdanul invatacelului complet.

Comandati rechizite scolare online si bucurati-va de avantaje

total office

De ce sa mai pierdeti timp si energie in magazinele fizice, cand aveti la dispozitie o metoda mai simpla de a cumpara rechizitele online? Astfel, pe langa preturile mici, va bucurati si de transport direct acasa, pentru ca invatacelul sa primeasca articolele dorite intr-un timp scurt. Ii gasiti pe cei de la Total Office.ro pe pagina web a magazinului, dar si la numerele de telefon 021 420 78 45/ 0724.633.423.

Exercitiile fizice nu mai sunt o corvoada de cand Mod Special Gym introduce abonamentele Zumba

Daca antrenamentele la sala pot parea plictisitoare, un abonament la cursurile de Zumba reprezinta un mod de relaxare, distractie si de a scapa de efectele neplacute ale sedimentarismului si ale unei alimentatii nesanatoase.

Zumba a aparut absolut accidental, in Columbia, cand un instructor renumit a uitat sa aduca muzica pentru orele de aerobic pe care le tinea. Pe numele sau, Beto Perez, a folosit muzica pe care o avea la dispozitie (salsa si merengue) si a fost nevoit sa improvizeze pe o coloana sonora atipica orelor de aerobic. Improvizatia a fost un succes, asa ca in scurt timp a fost nevoit sa ofere practicantilor abonamente pentru orele de Zumba.

abonamente cursuri zumba 2

Dupa succesul national pe care l-au avut, abonamentele la Zumba au inceput sa fie din ce in ce mai cautate in lume, iar in 1999 a ajuns si in America. Astazi, programul de exercitii Zumba este practicat de peste 10 milioane de persoane din intreaga lume.

Care sunt beneficiile unui abonament Zumba?

Daca alte tipuri de antrenamente fac ca exercitiile sa fie mai mult o corvoada, provocand un efort fizic prea mare, ora de Zumba trece foarte repede, fara sa va uitati la ceas. Cursurile de Zumba de la Mod Special Gym sunt cea mai distractiva si intensa forma de a arde caloriile si de a pierde kilogramele in plus si vin cu o multime de beneficii pentru practicanti, printre care:

 • Antrenarea intregului corp
 • Eliminarea toxinelor din organism si arderea eficienta a caloriilor
 • Incarcarea cu energie pozitiva si eliminarea stresului. Miscarile sunt pline de energie si ajuta la eliminarea endorfinelor, eliminand, astfel, tensiunea din corp
 • Distractie si relaxare: muzica este una dintre componentele principale ale antrenamentului Zumba, astfel ajutand la relaxarea corpului si la mentinerea tonusului

Mod Special Gym propune clientilor sai cele mai tentante abonamente la Zumba

Cursurile de Zumba din sectorul 6, de la Mod Special Gym, reprezinta o clasa cardio de aerobic, unde se lucreaza foarte intens, arzandu-se caloriile pe ritmuri latino. Zumba combina intr-un mod placut exercitiile de cardio cu cele de tonifiere si definire a musculaturii si reprezinta o metoda distractive perfecta pentru a va tonifia corpul in mod natural.

Sala de aerobic Mod Special Gym se afla in sectorul 6 al Bucurestiului si isi asteapta clientii cu o gama variata de abonamente la cursurile de aerobic, printre care si Zumba.

Cursurile de karate, mai mult decat un simplu sport

Statistici recente arata ca peste 40 la suta dintre copiii Romaniei sunt supraponderali, iar alimentatia proasta, excesul de dulciuri si lipsa sportului contribuie la acest lucru. Parintii care isi doresc o viata sanatoasa pentru copiii lor, trebuie sa aleaga un sport care sa ii formeze un caracter ostil. Printre aceste sporturi se numara si cursurile de karate.

Sportul in viata fiecarui copil ofera multiple beneficii, si asta nu doar la nivel de dezvoltare fizica, ci si la nivelul socializarii si al dezvoltarii pe termen lung. Cursurile de karate pentru copii reprezinta o activitate care contribuie la formarea personalitatii copilului, intr-un mediu in care educatia, respectul si disciplina primeaza.

Abonamentele pentru copii la cursurile de karate de la Mod Special Gym reprezinta alegerea ideala pentru dezvoltarea fizica si psihica a copilului dumneavoastra!

abonamente cursuri karate

Atunci cand va ganditi sa va inscrieti copilul la un sport, trebuie sa luati in calcul cat este de pregatit copilul, atat emotional, cat si fizic. Sportul poate oferi, pe langa beneficiile de ordin fizic, si beneficii de ordin emotional, iar cel mai bun exemplu in acest sens il reprezinta cursurile de karate. Mai jos gasiti cateva dintre caracteristicile acestui sport:

 • Miscare si educatie: in karate primeaza latura educativa, cu ajutorul acestui sport, copiii crescand cu o anumita conduita morala si dezvoltandu-se armonios
 • Cursurile de karate pentru copii ajuta la dezvoltarea calitatilor motrice, intrucat coordonarea si mobilitatea sunt aspecte esentiale pentru copii. Ei invata, printre altele, cum sa respire corect, cum sa evite accidentarile si cum sa faca fata oricarei situatii neprevazute
 • Dezvoltarea capacitatii de concentrare si de atentie
 • Cursurile de karate atrag dupa sine capatarea increderii si a respectului de sine

La Mod Special Gym, cursurile de karate reprezinta arta care incepe si se termina cu respectul, astfel ca fiecare copil care il practica, va invata o lectie foarte importanta: cum sa respecte adversarul, dar si pe el insusi.

Despre Mod Special Gym

Mod Special Gym este locul in care sportul se imbina cu frumosul. O gasiti in sectorul 6 al Bucurestiului, pe Bld. 1 Mai, nr.53, unde va puteti face abonamente la cursurile de aerobic, la cursurile pentru copii sau abonamente pentru masaj. Pentru abonamente, programari sau alte intrebari, puteti apela numarul de telefon disponibil 0749093393, sau puteti trimite e-mail la adresa office@modspecialgym.ro.

Intervalul orar in care puteti merge la sala de aerobic Mod Special Gym este de luni pana vineri, intre orele 08:30 si 21:00, iar in weekend intre orele 08:00 si 12:00.

###

Gradinita privata din sectorul 6 Art & Play Kindergarten da startul la invatat

Din momentul in care vine luna septembrie, cei mici stiu ca urmeaza inceputul scolii sau al gradinitei. Unii copii se bucura pentru ca isi vor reintalni prietenii, iar altii sunt tristi pentru ca vacanta s-a sfarsit si nu mai pot sta toata ziua pe afara. Pentru copilasii care merg pentru prima data la gradinita, evenimentul este cu siguranta unul plin de emotie si plin de multa incertitudine pentru ei, dar si pentru parintii acesorate care vor ca cei mici sa ajunta pe cele mai bune maini posibile.

Alege Art & Play Kindergarten din sectorul 6 pentru o prima zi de gradinita fara emotii

Prima zi de la gradinita, poate fi foarte linistitoare pentru toti parintii care au emotii pentru copii lor, daca opteaza pentru gradinita privata din sectorul 6 Art & Play Kindergarten, intr-unul dintre cele mai linistite cartiere din Bucuresti, Drumul Taberei. Art & Play Kindergarten propune pentru cei mici un mediu propice dezvoltarii armonioase a coprului, dar si a mintii, prin intermediul neunmaratelor activitati facute special pentru varsta copilasilor si a intereselor acestora.

gradinita privata bucuresti

Pentru parinti, momentul in care cel mic incepe studiile este foarte important pentru ca parintii se simt direct raspunzatori de alegerea pe care acestia o fac pentru prichindelul lor. Exista foarte multe gradinite private prin Bucuresti, de aceea parintii au de regula o lista de criterii pe care gradinita aleasa trebuie sa le aiba.

 • Distanta. Distanta dintre gradinita si casa este poate cel mai important factor. Niciun parinte nu isi doreste sa mearga zeci de km prin traficul din Bucuresti pentru a isi duce copilul la gradinita. De aceea, pentru oamenii care locuiesc in sectorul 6, gradinita Art & Play Kindergarten este perfecta.
 • Gradinita privata sau gradinita publica? Putin parinti in 2015 mai opteaza pentru sistemul public de invatamant, desi gradinitile private din Bucuresti sunt cu plata.
 • Tariful. Dezavantajul gradinitelor private si al oricaror forme de invatamant privat este taxa perceputa. Dar puteti gasi si o gradinita privata in sectorul 6 cu un tarif rezonabil, pliat pe nevoile lor, in costul caruia intra orice cheltuiala care se face pentru cel mic.

Programe educationale oferite de Art & Play Kindergarten

Daca Art & Play Kindergarten trece de aceste trei criterii cu brio, tot ce ramane de facut este plasarea micutului intr-un grup de prichindei si antrenarea tuturor acestora in activitati care sa ii distreze si sa ii educe in acelasi timp. Asadar, parintii care isi inscriu copii in aceasta gradinita privata din Bucuresti, trebuie sa stie ca acestia vor beneficia de urmatoarele activitati speciale:

 • Jocul de-a joaca
 • English Corner
 • Music and movement
 • Happy Painting
 • My Little Universe
 • Art Attack
 • Cook’s artists
 • Health workers
 • Little Smarties
 • Little Kings and Little Queens

Toate aceste activitati desfasurate in aceasta gradinita privata din sectorul 6 sunt centrate pe cate un domeniu important pentru dezvoltarea unui copilas. Fie ca e vorba de o limba straina, de creatie muzicala, gastronomica sau artistica, de studierea naturii sau a tarilor de pe glob sau de bune maniere, toate acestea contribuie eficient la cladirea unei baze solide pentru mezinul familiei.

Despre Art & Play Kindergarten

Art & Play este o gradinita privata din sectorul 6 al capitalei care se deosebeste de orice forma de invatamant publica prin activitatile inedite si creative, pe care le propune micutilor care pasesc pentru prima oara intr-un loc special conceput pentru educatia lor. Tarifele speciale si posibilitatea ca parintii sa aleaga exact programul care le convine fac din aceasta gradinita privata din Bucuresti un loc ideal atat pentru cei mici, cat si pentru parintii lor.

###

Cursuri de design vestimentar pentru avansati

Lena Criveanu si Melania Tucureanu te insotesc pe drumul plin de provocari al crearii unei colectii vestimentare adevarate. La cele mai bune cursuri de design vestimentar din Bucuresti iti vei imbunatati abilitatile de desenator si sa cunosti cum sa lucrezi cu texturi. Apoi vei invata sa realizezi schite si tipare iar in final iti vei aduce aportul creativ la realizarea unei colectii vestimentare impreuna cu alte persoane din domeniu. Mai mult decat conceperea unei colectii de haine, o sa inveti ce inseamna cu adevarat sa lansezi si cum sa faci cunoscut publicului un brand vestimentar.

Perfectioneaza-te la cele mai tari cursuri de design vestimentar

La aceste cursuri de design vestimentar vei invata atat lucruri practice, cele prezentate mai sus, cat si lucruri teoretice despre acest domeniu complex. Legat de partea teoretica a acestor cursuri de design vestimentar pentru avansati, DallesGO iti propune sa arunci o privire mai atenta asupra decadelor modei din secolul XX si inceputul secolului XXI. Vei analiza in profunzime moda fiecarei perioade, de la decadentii ani `20 la revolutionarii ani `80, stabilind directiile generale alemodei, in functie de contextul social si reprezentantii cei mai de seama ai acestei arte. In ceea ce priveste partea practica, seria de cursuri de design vestimentar de la DallesGO iti propune sa aprofundezi ilustratia de moda, sa inveti cum si in in ce fel sa te joci corect cu gamele cromatice si cum sa faci unice pentru a crea o colectie vestimentara de laudat.

cursuri de design vestimentar

Partea a doua a cursurilor de design vestimentar este dedicata dezvoltarii unei colectii vestimentare de grup, pronind de la stabilirea conceptului, trecand la dezvoltarea liniara a elementelor de inspiratie, ajungand la realizarea tiparelor pentru tinute, a croiului si a mulajelor tinutelor pe manechin. O etapa importanta va fi „punerea in scena” a colectiei. Specialistii de la aceste cursuri de design vestimentar te vor invata ce presupune regia spectacolului lansarii unei colectii vestimentare. Vor fi clase special dedicate sesiunilor de styling pentru colectia realizata de tine, pregatind in amanunt fiecare tinuta creata pentru sedinta foto si pentru prezentarea finala.

Poti afla mai multe detalii despre cursurile de design vestimentar intrand pe  site-ul DallesGO, trimitand un email la info@dallesgo.ro sau ne poti gasi la numarul de telefon 0769.041.711. Cursurile se vor desfasura pe str. Ion Oteteseleanu, nr.2, et.2 in cadrul Studiourilor DallesGO.