Cum prelugim viata buchetelor de flori?

Cum prelugim viata buchetelor de flori? 4.67/5 (93.33%) 3 vot[uri]

Ai primit buchete de flori proaspete și parfumate, dar în câteva zile va rămâne doar amintirea lui… Ca să prelungești viața buchetelor de flori, învață câteva trucuri folositoare, culese de la vânzătorii din florării.

Sfaturi utile pentru prelungirea vietii buchetelor de flori

  • Îndepărtează ambalajul buchetelor de flori și răsfiră florile în vază, ca fiecare să aibă parte de lumină, iar tijele lor să fie bine aerisite.
  • Scurtează codițele cu un centimetru, să fie tăietura proaspătă și buchetele de flori să absoarbă mai multă apă.
  • Schimbă apa din vază zilnic, pentru că bacteriile care produc mucegaiuri se dezvoltă foarte repede în apa stătută.
  • Curăță toate frunzele de pe tije, de pe porțiunea în care stau în apă. Din cauza frunzelor, buchetele de flori pot putrezi mai repede.
  • Tijele lemnoase ale trandafirilor sau ale liliacului absorb mai bine apa, dacă le despici pe lungime aproximativ 3 centimetri.
  • Florile care secretă un lichid lăptos când sunt tăiate trebuie introduse câteva secunde într-un vas cu apă fierbinte. Codița se curăță și se destupă porii care vor trage apa din vază.
Cele mai noi articole -   Ger POLAR in Romania: Cum va fi vremea in urmatoarele zile

buchete de flori

  • Buchetele de flori de primăvară preferă apa mai rece decât temperatura apei. Adaugă un cub de gheață în apă, de fiecare dată când o schimbi. Este recomandat să schimbi apa de două ori, deoarece zambilele, lalelele sau ghioceii au o sevă acidă. Florile ofilite își revin mai repede, dacă le pui în apă ușor călduță.
  • Adaugă câteva picături de oțet în apa din vază, să împiedici formarea de bacterii. Este de preferat oțetul de mere.
  • Trandafirii sau crizantemele preferă zahărul și este recomandată o linguriță de cristale la o vază obișnuită, ca să dureze mai mult.
  • Aplică un strat foarte de subțire de fixativ pe partea anterioară a petalelor, ca să menții cupele florilor în formă.
Cele mai noi articole -   Au murit 2.9 milioane de oameni in ultimii ani, din cauza poluarii aerului

Secrete pentru buchetele de flori delicate

Lalelele se deschid foarte repede, dacă le pui multă apă în vază. De aceea, este recomandat să torni o cantitate redusă, nivelul apei să nu aibă mai mult de 5 centimetri. Astfel, cupele lalelelor vor rămâne mai mult timp închise și vor rezista mai multe zile.

Gerbera suferă și ea dacă stă în prea multă apă. Tija lor putrezește repede, de aceea este bine să tai 1 centimetru în fiecare zi și să torni doar o palmă de apă proaspătă în vas.

Cele mai noi articole -   Carlig de remorcare Dacia Duster - cel mai mic pret doar aici

Lisianthusul, tot mai folosit pentru buchetele de flori romantice, cu florile lui asemănătoare unor clopoței delicați, are nevoie de îngrijiri speciale. Bobocii fragezi se ofilesc imediat, dacă nu le schimbi apa de două ori pe zi. Se recomandă să pui și o pastilă de aspirină în vază.

Spre deosebire de lalele, crinii au mare nevoie de apă, așa că este bine să umpli vaza cel puțin trei sferturi și să adaugi câte o cană, dacă apa este absorbită zilnic. Dacă le tai anterele pline de polen galben din centrul florilor, crinii vor trăi mai mult.