Comisia Europeană avertizează România. Reacția vine după vizita ministrului de Finanțe la Bruxelles

Da un vot:

Comisarul european pentru afaceri economice și financiare, Pierre Moscovici, a declarat miercuri, la Bruxelles, că estimările Comisiei Europene indică riscul ca România să depășească deficitul bugetar planificat, atât în anul 2017 cât și în 2018.

“Vă informez că am trimis o scrisoare autorităților române pentru a sublinia riscul de depășire a pragului de deficit în acest an și anul viitor”, a precizat Moscovici într-o conferință comună de presă cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele CE pentru dialog social.
Potrivit lui Moscovici estimările de iarnă ale CE indică un deficit de 3,6 % din PIB în 2017 și, dacă se mențin actualele politici, de 3,9 la sută din PIB în anul 2018.
Aceste riscuri provin din măsurile de reduceri de taxe, simultane cu creșterea unor salarii și pensii, consideră Comisia Europeană.
comisia europeana
“Am îndemnat autoritățile să anunțe în mod credibil, în timp util înainte de estimarea de primăvară, măsuri necesare pentru a asigura încadrarea în pactul bugetar”, a precizat comisarul european Moscovici.

Cele mai noi articole -   SUPER-VESTE PENTRU ROMÂNI Se cere introducerea SALARIULUI MINIM în toată Uniunea Europeană

De notat că aceste declaratii ferme vin după ce ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, a fost la Bruxelles la începutul acestei săptamani unde a discutat exact cu Valdis Dombrovskis și cu Pierre Moscovici despre evoluțiile macroeconomice ale României și bugetul pentru 2017.

Cele mai noi articole -   Comisia Europeana a anuntat ce se intampla cu Marea Britanie, dupa Brexit