Au murit 2.9 milioane de oameni in ultimii ani, din cauza poluarii aerului

Da un vot:

Poluarea atmosferica a devenit al patrulea factor de deces prematur in lume. Poluarea mediului inconjurator a ucis 2,9 milioane de oameni in 2013, potrivit unui raport publicat joi de Banca Mondiala.

Daca se adauga si efectele poluarii in case, mai ales cele legate de utilizarea combustibililor pentru incalzire si pentru gatit, numarul deceselor se ridica la 5,5 milioane.

Cele mai noi articole -   Carlig de remorcare Dacia Duster - cel mai mic pret doar aici

Bolile provocate de poluarea aerului (bolile cardiovasculare, cancer de plaman, maladii pulmonare cronice, infectii respiratorii) sunt prin urmare responsabile de un deces din zece in lume, de sase ori mai mult decat paludismul.

Cele mai noi articole -   Se SCHIMBĂ vremea în România: Prognoza pentru săptămâna aceasta

Aproximativ 87% din populatia planetei este mai putin sau mai mult expusa acestei poluari. Aceste pierderi de vieti omenesti sunt sinonime cu pierderi in termeni de venituri si obstacole in calea dezvoltarii economice, noteaza BM.

Cele mai noi articole -   Mafia lemnului din România a ajuns în presa din străinătate: Cine distruge pădurile

“Prin acest studiu care cifreaza costurile economice ale mortalitatii premature legate de acest flagel, speram sa gasim ecou in randul factorilor de decizie, pentru a se consacra mai multe resurse menite sa amelioreze calitatea aerului”, a declarat Laura Tuck, responsabila a Bancii Mondiale.

poluare