Argmente pro utilizarii de parchet laminat

Argmente pro utilizarii de parchet laminat 5.00/5 (100.00%) 1 vot[uri]

Parchetul laminat a castigat foarte multa popularitate printre constructori sau proprietari, fiind o solutie la indemana, rapida si placuta din punct de vedere estetic de a acoperi suprafetele atat din casa noastra cat si din spatiile publice.

Argmente pro utilizarii de parchet laminat

Exista foarte multe motive pentru care parchetul laminat este cea mai buna solutie pentru amenajarea podelelor de locuinte si nu numai. Dincolo de aspectul foarte placut si posibilitatea de customizare extinsa si deja foarte cunoscuta, placile de parchet laminat ieftin mai ofera si alte beneficii fata de alte tipuri de podele sau chiar fata de parchetul de tip vechi, compus din stinghii individuale.

Cele mai noi articole -   3 avantaje pe care ti le ofera o casa cu MANSARDA

Pastrarea caldurii: Foarte important pentru podelele aflate in special in camerele de zi sau de dormit, acolo unde locuitorii oricarei case isi petrec cel mai mult timp este ca podelele sa pastreze caldura si din pacat, acest lucru nu poate fi realizat cu ajutorul oricarui tip de material, astfel ca placile de parchet laminat sunt o solutie excelenta in acest sens, lemnul din componenta sa, precum si stratul de burete ce este asezat sub acestea asigurand izolatia de temperatura necesara unui trai cat mai placut.

Durabilitate crescuta: Acest material este o investitie pe termen lung, indiferent daca vorbim de un parchet laminat ieftin sau unul mai scump – rezistenta in timp este foarte buna pentru aceasta categorie de produse. El rezista cu brio razelor UV si luminii directe, este rezistent la uzura si nu se decoloreaza daca este montat intr-o zona fara umbra.

Cele mai noi articole -   Alege banda led si fi in trend

Montare usoara: La momentul aparitiei, placile de parchet laminat se montau prin lipire. Acum insa, vorbim despre o noua generatie a produsului, unde aceste placi sunt prevazute cu cleme de prindere ce pot fi prinse unele de altele rapid si usor. Astfel, nu este nevoie de ajutorul unui specialist, fiind suficienta putina indemanare.

Protejarea mediului: Chiar daca sunt realizate din lemn, placile de parchet laminat ieftin pot fi naturale si 100% reciclabile, astfel ca dupa ce nu mai pot fi utilizate sa se deterioreze fara sa faca rau mediului inconjurator.

Cele mai noi articole -   Masina de gaurit de la Vexio.ro asigura eficienta

Ingrijirea placilor de parchet laminat

Curatarea suprafetelor din parchet laminat este cat se poate de usoara. Acest material este unul igienic, fiind usor de intretinut si curatat, fie cu o carpa umeda imbibata in solutii speciale de curatare, fie cu ajutorul unor spray-uri cu ceara, special destinate suprafetelor din lemn. Trebuie avut in vedere insa ca placile de parchet laminat sa nu fie imbibate in apa din abundenta, pentru a se evita umflarea, insa cu exceptia acestuia aspect, intretinerea acestei suprafete nu va fi niciodata o problema, ci dimpotriva, o adevarata placere.