S-au gasit definitii pentru cele 3 tipologii de stapani de caini

Inca de acum cateva secole se inregistreaza prezente ale cainilor pe post de animale de companie. Atunci inca nu existau concursuri canine sau locuri in care cainii sa fie ingrijiti de specialisti. Nu existau nici persoanele specializate in ceea ce priveste cosmetica canina, nici dresori specializati. Erau, in schimb, medici care nu erau veterinari in mod neaparat, dar aplicau cunostintele medicale referitoare la mamifere, si asta cu un mare succes. Dar acum, lucrurile sunt mult schimbate si in functie de aceste schimbari se disting foarte bine rasele de caini si se disting si trei tipologii de stapani ai acestora.

catei

Este important pentru cine detine un caine sa stie in care categorie se incadreaza. Astfel, va sti ce trebuie sa faca diferit pentru a… schimba categoria. Clasificarea a tinut cont de mai multi factori. Iata la ce definitii s-a ajuns in prezent:

caini

  • Stapanii indolenti de caini

Stapanii indolenti sunt aceia care considera ca animalele de companie sunt, in primul rand, animale, iar in al doilea rand… tin companie, dupa cum reiese din denumire. Pastrand logica, acestia ii dau animalului sa manance, sa bea si ii asigura un loc de dormit ca pentru animale: nu foarte luxos.

Putin dresaj in regie proprie este binevenit, insa nu mai mult pentru ca animalul este animal si oricum intelege greu. Cainele este o fiinta care se intampla sa fie acceptat social ca animal de companie. E bun pentru ca latra si pentru ca mai alunga singuratatea.

  • Stapanii carora le plac animalele de companie

Acestora li se pare viata mai frumoasa cu animale de companie, de aceea un catel este motiv de bucurie, o pisica – motiv de rasfat, un papagal este amuzant si exotic, un hamster este dragut si asa mai departe. Inclinatia catre animale de companie vine din familie. Iar cainii sunt vaccinati, spalati, pozati si afisati pe retelele de socializare. Cainii care apartin acestor stapani sunt hraniti si cu hrana normala si cu pedigree. O duc bine.

cum trebuie vaccinat un caine

Tabel 1. Programul cu princiapelele vaccinuri recomandat de medicii veterinari

  • Iubitorii de caini. Cei pasionati de lumea canina

Definitia nu poate incepe cu termenul „stapan” intrucat acesta nu se considera stapanul cainelui, ci tutorele lui, cel care ii ofera o viata cat se poate de fericita pentru ca, la randul lui, are o viata fericita alaturi de cainele sau. Iubitorii de caini sunt cei care au caini de rasa sau care au caini foarte… norocosi. Cosmetica canina este ceva binecunoscut de detinatorii de caini incadrati la aceasta categorie. Este un subiect important de tratat si nu trebuie omis sub nici o forma.

catelusi si pisicute

Se merge cu cainele la tuns, la spalat, la coafat, la taiat de unghii. Fata de acum cateva secole, acum exista specialisti in cosmetica veterinara ce cunosc cat mai bine nevoile companionului si standarde estetice. De-ar avea cainele darul vorbirii, ar spune ca vrea sa i se arate site-ul http://www.cherryvet.ro/ sau orice cu „vet”, pentru ca are nevoie de informatii despre curatatul ochilor, urechilor si asa mai departe. Ca isi doreste o coafura diferita.

Cainii acestia sunt participanti la concursuri de frumusete, fotografiile cu ei strang sute de aprecieri pe retelele de socializare, sunt populari – totul datorita faptului ca pasiunea „stapanului” pentru patrupedul sau se manifesta printr-o ingrijire ca la carte.

Cainii mananca doar pedigree, sunt plimbati mult, sunt alintati mult si impart o viata plina de bucurii cu oamenii care se preocupa cu adevarat de ei si ii integreaza in societate intr-un mod cat mai vizibil.  

caine mananca pedigree