Amazon este somat să oprească vânzarea cărţilor care neagă sau trivializează Holocaustul

Da un vot:

Memorialul Victimelor Holocaustului de la Ierusalim, Yad Vashem, a solicitat gigantului Amazon să interzică vânzarea de pe site-ul său a cărţilor negaţioniste, a indicat luni instituţia, citată de AFP, conform agerpres.

Într-o scrisoare trimisă săptămâna trecută CEO-ului Amazon, Jeff Bezos, Yad Vashem a cerut celui mai mare retailer online să retragă de la vânzare “cărţile care neagă sau trivializează Holocaustul”.

Cele mai noi articole -   IPS Teodosie, escortat de 30 de preoti la Politie/ VIDEO

Memorialul Victimelor Holocaustului de la Ierusalim

“Negaţionismul şi alte forme de discurs care instigă la ură alimentează crimele rasiste şi antisemite”, a declarat directorul bibliotecilor Yad Vashem, Robert Rozett, care îşi oferă ajutorul pentru identificarea publicaţiilor care neagă Holocaustul dintre cărţile aflate la vânzare pe site-ul Amazon.

Cele mai noi articole -   Vremea se incalzeste. Ce temperaturi vor fi

Scrisoarea a fost însoţită de fotografii ale unor cărţi negaţioniste vândute de retailer, printre care “Raportul Leuchter”, un document pseudo-ştiinţific care încearcă să demonstreze că nu au existat camerele de gazare.

Cele mai noi articole -   100 de angajati din Penitenciarul Colibasi cer demiterea ministrului Justitiei

Yad Vashem, aminteşte AFP, este cel mai mare muzeu din Israel dedicat memoriei celor şase milioane de evrei victime ale genocidului nazist.

Pentru moment, Amazon nu a răspuns încă solicitării Memorialului, a indicat purtătorul de cuvânt al Yad Vashem.