Afla perioada ta de fertilitate cu un calculator de ovulatie

Afla perioada ta de fertilitate cu un calculator de ovulatie 5.00/5 (100.00%) 1 vot[uri]

Afla perioada ta de fertilitate cu un calculator de ovulatieOvulatia este un procesul prezent la toate femeile, prin care este eliberat un ovul matul in ovar, prin intermediul trompelor uterine si care in final ajunge in uter. Acesta perioada de ovulatie este cunoscuta ca perioada care iti determina perioada atunci cand fertilitatea este crescuta, iar aparitia unei sarcini are o rata de succes mult mai mare.

Ovulatia

Acest proces de ovulatie este unul care se maifesta o data pe luna, la un ciclu mentrual, prezenta la jumatatea duratei ciclului mentrual. Durata medie, normala a ciclului mentrual este de 28 de zile, astfel perioada de ovulatie are loc undeva in a 14-a zi. Durata ciclului, poate fi insa influentata de stimuli precum stresus, dereglarile hormonale si multi altii, iar acesta poate avea o durata variabila intre 21 si chiar 35 de zile.

Cele mai noi articole -   Sanatatea la pachet este adusa de Catena si inimioarele Sante

Metode de identificare a perioadei de ovulatie

Aflarea acestei perioada reprezinta un aspect important la care femile apeleaza atunci cand doresc sa aiba o sarcina sau chiar mai mult decat atat, atunci cand doresc sa evite un astfel de lucru.

O metoda foarte eficienta la care apeleaza majoritatea doamnelor este cea prin intermediul unui calculator de ovulatatie. Acest calculator este unul foarte eficient, deoarece intr-un timp foarte scurt iti ofera informatii foarte relevante legate de perioada cu fertilitate sporita. Pentru a utiliza acest calculator trebuie sa ai cunostina despre data ultimei mentruatii, data penultimei mentruatii si data ante-penultimei mentruatii. Aceste date vor fi cele cu care calculatorul va genera inceputul perioadei de fertilitate si sfarsitul acesteia, precum si data urmatorului ciclu mentrual. Pe site-ul tonica.ro gasesti un calculator de ovualtie eficient.

Cele mai noi articole -   Coenzima Q10 la un pret bun pe Catena

Pe langa acesta metoda, exista si o alta metoda de calulare a perioadei de ovualtie, acesta este cunoscuta sub metoda caledarului, care presupune masurarea temperaturii bazale timp de 3 luni. Dupa colectarea acestor date, se face o interpretare, iar perioada in care temperaturile resimt scaderi sunt echivalente cu perioada de ovulatie.

Cele mai noi articole -   Dormax este acum disponibil si in farmaciile Catena!

Ovulatia se poate afla si prin intermeidul analizelor de sange, insa nu exista o semnificatie foarte mare a acesteia, interpretarea rezultatelor nu va genera data exacta a acesteia. Prin analiza de sange este masurata cantitea de progesteron, iar cand acesta se afla la un nivel normal, inseamna ca perioada de ovulatie are loc.