Afacere de succes: Firma de catering in Bucuresti

Afacere de succes: Firma de catering in Bucuresti 5.00/5 (100.00%) 1 vot[uri]

Afacere de succes: Firma de catering in BucurestiCatering-ul este business-ul care ofera servicii alimentare catre o locatie, precum o firma, un hotel, o gradinita, un spital, o persoana fizica etc.

Serviciul de catering este furnizat la evenimente corporate, activitati team-building, banchete, conventii, conferinte, nunti, aniversari, lansari de produse, targuri etc.

Cifrele arata ca cererile pentru masa de Craciun, spre exemplu, din 2013, au fost de trei ori mai multe fata de 2012 si de sase ori peste cele din 2011.

Cand discutam despre un “furnizor de catering”, ne referim la un organizator care serveste mancarea, cu tot tacamul – chelneri, mese, bufet suedez etc.

Mancarea ar putea fi pregatita la locul respectiv sau in restaurantul proprietarului firmei de catering. De asemenea, detaliile pot fi aduse la locul “faptei”.

Orice eveniment cu bauturi si mancare sau hors d’oeuvres este denumit eveniment de catering. Multe evenimente necesita o anumita schema de culoare sau tema aleasa. O companie de catering sau un asemenea specialist este cel care va pregati mancare si o va face sa arate cat mai atractiv cu putinta. Plus ca, intr-un oras foarte aglomerat asa cum este Bucuresti o firma de catering va fi intotdeauna cautata, pentru ca cererea este una foarte mare.

Cele mai noi articole -   Tehnologie unica in Romania pentru revitalizarea spatiului din camin

Asadar, unele companii de catering au adoptat un model de business full-service, asociat cu events-plannerii. Ei se ocupa de mancare, decoratii, asezarea meselor si iluminatul in sala.

5 motive pentru care ar trebui sa-ti faci propria firma de catering in Bucuresti

1.    Pregatirea bucatelor este o afacere care te pasioneaza.
2.    Este o afacere cu amortizare rapida, daca stii sa te descurci in alegerea clientelei.
3.    Piata de desfacere pentru produsele si serviciile pe care le oferi este in continua crestere
4.    Evenimente se petrec… oricand si oriunde (si in orase mari, si in orase mici, zone turistice etc.).
5.    Clientii tai pot fi de la angajatii unei institutii, la fericitii ce au in familie o nunta sau un botez. Iar pranzul la casoleta, in fata calculatorului este cu mult mai ieftin decat o masa la resturant.

Cele mai noi articole -   „Bucureştiul în alb şi negru ”

Varietatea formelor de catering este uriasa si trebuie sa alegi ce ti se potriveste cel mai bine. Evenimentele oscileaza intre simplele “degustari” de sandwich-uri si serviciile full de catering. Angajatii din catering si personalul lor reprezinta o parte integranta a industriei catering-ului.

Serviciile de catering furnizate sunt diferite, in functie de eveniment si pot include: gatirea si livrarea meniurilor catre o locatie exterioara; gatirea, furnizarea si servirea mancarii; full-service (pregatirea mancarii, a personalului, a decoratiunilor si curatenia de dupa petrecere). In unele cazuri de servicii complete de catering, firma seamana cu una organizatoare de evenimente.

Cele mai noi articole -   Patuturi confortabile pentru bebelusi de la nichiduta

Cum sa iti faci o firma de catering in Bucuresti

1.   Amplasarea inteligenta – in incinta unor zone in care exista multe institutii, banci, corporatii, ba chiar si facultati sau camine de studenti (transport rapid in apropiere)
2.   Nisa pe care o vizezi – catering pentru evenimente sau pur si simplu pentru studenti, angajati etc.
3.   Totul conteaza: de la alegerea numelui si pana la serviciile oferite
4.   Angajatii – cheia succesului tau
5.   Marketing pentru succes
6.   Servicii utile clientului, excelent executate – cum te deosebesti de concurenta. Despre vending, raw vegan, mancare exotica, organica si altele
7.   Calitate si diversitate – retete cu dichis, executie exemplara, promptitudine
8.   Oferte targetate pentru atragerea clientilor
9.   Fidelizarea clientilor
10.  Totul are-un pret! Care-i acela?
11.   Promovarea inteligenta a produselor si serviciilor